Consultare privind reforma serviciilor sociale în România

Consultarea regională privind propunerea de reformă a sistemului naţional de servicii sociale se va desfășura pe 2 septembrie la Tîrgu-Mureș

Reprezentanţi ai autorităţilor publice cu atribuţii în domeniul social, furnizori de servicii sociale şi reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale se întâlnesc joi, 2 septembrie 2010, la Tîrgu-Mureş pentru a dezbate propunerea de reformă a sistemului naţional de servicii sociale.

Organizaţia Caritas Alba Iulia, Organizaţia Salvaţi Copiii şi Fundaţia Pentru Voi, în parteneriat cu Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile (FDSC), Camera Deputaţilor şi CENTRAS organizează în data de 2 septembrie 2010 consultarea regională privind propunerea de reformă a sistemului naţional de servicii sociale, construită pe baza parteneriatului dintre sectorul public şi cel privat.
La eveniment va participa şi Preşedinta Camerei Deputaţilor, Doamna Roberta Anastase.
Scopul consultării este ca reprezentaţii publici şi privaţi să contribuie la elaborarea unei propuneri de act normativ care va reaşeza sistemul de servicii sociale din România de pe principiile statului asistenţial pe principiile subsidiarităţii şi incluziunii sociale active.

În cadrul consultării se va supune atenţiei şi dezbaterii autorităţilor publice cu atribuţii în domeniul social precum şi furnizorilor de servicii, propunerea de reformă a sistemului naţional de asistenţă socială, construită pe baza opiniilor reprezentanţilor societăţii civile.