Copiii în vizită la Cetate din Alba Iulia

Copii de la Centrul de Plasament de Tip Familial “Pro Familia” Teiuş în excursie la Alba Iulia

Activitățile de socializare a copiilor de la Centrul de Plasament de Tip Familial “Pro Familia” Teiuş au continuat în această perioadă cu vizitarea de către copii  a Cetății Alba Carolina urmată de participarea la megapetrecerea pentru copii, organizată de Alba Mall, în data de 31 octombrie 2009.
Excursia a început cu vizitarea sediului organizației Caritas și insoțiți de personal Caritas și-au îndreptat pașii spre Porțile Cetății Alba Carolina. Am ajuns  la un moment de încântare pentru copii – ceremonialul de schimbare a gărzilor Cetății.
A urmat vizita la cea mai mare atracție turistică din Alba Iulia – “Traseul Celor Trei Fortificaţii” si la Centrul de Echitație, copiii și-au făcut poze cu soldații, au așteptat cu nerăbdare tragerea cu tunurile și au fost impresionați de frumusețea cailor.
După masă copiii de la centru au participat la megapetrecerea pentru copii de la  Alba Mall. Aici au intâlnit personaje din desene animate, au participat la jocurile si concursurile pregătite de organizatori. Cei mai mici dintre copii au fost încântați de „face painting” , iar băieții de jocul de popice și de tobogan. Cei mai norocoși dintre copiii care au participat la concursuri au avut șansa să primească  cadouri.
Centrul de Plasament de Tip Familial “Pro Familia” Teiuş, funcționează prin colaborarea dintre organizația noastră, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba și Consiliul Local Teiuș. (Iuliana Polhac)