COŞ DE …-3 PUNCTE!

“COŞ DE …-3 PUNCTE!”, este prima acţiune desfăşurată în cadrul proiectului TURN THINGS AROUND, proiect ce mobilizeaza tinerii în scopul dezvoltării abilităţilor de viaţa şi a comportamentelor proactive, stimulând viaţa asociativă şi cooperarea în rândul tinerilor, facilitând participarea acestora la activităţile comunităţii.

Am urmărit conştientizarea membrilor comunităţii care manifestă un comportament stradal inadecvat, constând în aruncarea de ambalaje şi diverse resturi pe stradă în schimbul folosirii coşurilor de gunoi  sau  a tomberoanelor  existente.

La activitate au participat peste 60 de tineri voluntari, elevi ai celor 4 licee petroşănene şi nu numai, care au realizat un flash mob în care aceştia au „îngheţat” pentru cîteva minute cu saci de gunoi şi ghemotoace de hârtie simulând folosirea corectă a coşurilor de gunoi, au împărţit „Invitaţii la…CIVISM 100%” şi au răsplătit un artist stradal ce a performat la chitară, nu pentru bani aruncaţi în cutia chitarei ci pentru resturi aruncate la coşul de gunoi din imediata apropiere a acestuia.

(Nicu Rotaru)