Crăciun 2018

Dumnezeu este cu noi

Toate aceste lucruri s-au întâmplat ca să se împlinească ce vestise Domnul prin prorocul care zice: „Iată, fecioara va fi însărcinată, va naşte un fiu şi-I vor pune numele Emanuel”, care, tălmăcit, înseamnă: „Dumnezeu este cu noi”. (Matei 1: 22-23) Nu spune „Omul este cu noi”, ci „Dumnezeu este cu noi!” Evanghelia lui Matei începe cu prezența lui Dumnezeu – Emmanuel – , și se încheie cu promisiunea veșnică a prezenței Sale: “Şi iată că Eu sunt cu voi în toate zilele, până la sfârşitul veacului. Amin.” (Matei 28: 20)

Profeția este împlinită, Dumnezeu a venit printre noi și va veni și astăzi în lumea noastră, foarte adesea nu așa cum ne imaginăm. Nu așa cum ne așteptăm!

Mulți sunt dezamăgiți de Dumnezeu pentru că se așteaptă ca El să rezolve problemele lumii în locul lor: să-i îndrepte pe cei răi, să-i îndepărteze de pe tron pe cei care abuzează de puterile lor și să facă ordine în lume. Nu trebuie să uităm că Dumnezeu face toate aceste lucruri, dar nu fără noi. Are nevoie de inimile, picioarele și mâinile noastre. El ia în serios existența noastră în această lume, și cu noi, nu fără noi! dorește să construiască o lume mai bună și mai frumoasă.

Și ceea ce este important: înainte de a îndrepta pe alții pe calea pe care ne-o imaginăm a fi cea bună, mai întâi trebuie să facem ordine în noi înșine. Dumnezeu vine și ne va ajuta și pe această cale. Cu siguranță, pentru că dacă vom alege calea sincerității, oamenii ne vor urma necondiționat. Mai întâi trăiește, apoi vorbește – dacă este necesar!

Anul care a trecut a fost plin de dificultăți. Poate ne-a fost consolidată și experiența că, Dumnezeu nu a fost cu noi așa cum de multe ori ne-am fi așteptat sau dorit. Cu toate acestea, am încercat să perseverăm în El și în serviciul Său, deoarece în adâncul sufletului nostru există o veche credință prin care ne reîntoarcem întotdeauna la El. Chiar dacă nu o arătăm, dar în subconștient ne dă putere faptul că El este cu noi și în noi.

Profeția este împlinită. Prin împlinirea profeției ne așteptăm la o lume, pe care ne-am imaginat-o, mai bună. Totuși, această lume mai bună a început deja în noi, când ne-am angajat în slujirea Vieții!

Multe lucruri nu s-au derulat așa cum am vrut, dar cred că El ne poate ajuta cu bine în situațiile și experiențele dificile. Desigur, nici aceasta nu o face fără noi. Prin urmare, în leagănul din Betleem, El își întinde mâinile spre noi, ca noi să dăm mai departe mâna Sa.

Felicitări tuturor celor care au făcut acest lucru în anul care a trecut, și celor care, folosind puterea Sa,  Îl slujesc în continuare în relațiile cu oamenii.

Fie ca Dumnezeu să binecuvânteze toate eforturile făcute pentru El, iar viziunea pruncului din Betleem să ne întărească credința, adânc ascunsă în sufletele noastre, care dorește să se nască.