Crăciun la Castel

Sute de copii şi părinţi din Hunedoara s-au distrat în perioada 11-13 decembrie 2009 în Castelul Corvinilor

Manifestarea „Crăciun la Castel”, organizată de filiala de Cruce Roşie din Uricani şi Corpul Păcii, le-a adus moşi , clovni, concursuri distractive cu  premii şi recitaluri de Crăciun.
Zece organizaţii neguvernamentale din județele Alba, Sibiu, Timiş şi Hunedoara au fost prezente cu standuri oferindu-le celor mici tot felul de jocuri distractive, premii dar şi jucării la preţuri modice.
Caritas Alba Iulia a fost reprezentată de Centrul de Plasament “Pro Familia ”Teiuș din județul Alba si de Centrul de Zi “Maria Stein” din Petroșani, care au participat cu un stand de obiecte decorative si felicitări realizate manual de copiii beneficiari ai celor două centre ajutați de voluntari și angajați ai organizației. Toate produsele vândute la acest eveniment vor fi transformate în cadouri de Crăciun pentru copiii din cele două centre.
Este a doua ediție a evenimentului „Crăciun la Castel” unde reprezentanţii ONG-urilor se întâlnesc la Castelul Corvinilor de la Hunedoara şi stabilesc colaborări. Pe parcursul celor trei zile, mai mult de 10 grupuri de colindători au vizitat locul de joacă amenajat în sufrageria de secolul al XVII-lea a Castelului Corvinilor. Pe holul aripii Bethlen au fost mai  mulţi brazi împodobiţi cât mai original de fiecare organizație în parte, iar vizitatorii au putut vota bradul preferat. Organizația noastră a împodobit doi brazi intitulați sugestiv „Bradul cu Portocale” al Centrului „Maria Stein” Petroșani , si „BioTree” al Centrului „Pro Familia” Teiuș, brazi împodobiți numai din produse realizate de copiii (felii de portocale uscate și colorate cu sclipici, nuci si conuri de brad vopsite, ghirlande din hârtie colorată si alte produse realizate din materiale reciclabile).
Unul dintre punctele de atracţie ale manifestării a fost o copie fidelă a Castelului Corvinilor făcută din 20.000 de piese de lego. Membrii Ordinului Cavalerilor din Hunedoara şi Moş Crăciun, de asemenea, au luat parte la manifestări. Pe lângă aceste activități, s-a organizat o serată dansantă şi un concert de colinde prezentat de  mai multe grupuri de copii îmbrăcați în costume tradiţionale, aceasta pentru a demonstra frumuseţea tradiţiilor şi a folclorului autohton. (Iuliana Polhac)