Culegere de gunoi având motoul “Fă ceva pentru mediul tău înconjurător!”

Primul rezultat a inițiativei FĂ din Sângeorgiu de Mureș, desfășurată în cadrul programului Hand in Hand a fost curățarea parțială a Vârfului Pițigoi cu participarea voluntarilor.

Echipa alcătuită din 8 persoane a colectat în total 7 saci de gunoi. Potrivit opiniei participanților, mediul n-a fost chiar atât de plină de gunoi. Deşi localnicii au fost interesaţi, ei nu s-au implicat în acțiune.

“Drumul a fost interesant, am râs și am glumit mult pe parcurs. Am lucrat într-o dispoziție bună. Un lucru pozitiv a fost faptul că localitatea nu este chiar așa de plină de gunoi. (Jánosi Timea)

„Drumul a fost foarte interesant, atât atmosfera, cât și echipa a fost bună. Au fost câţiva localnici care s-au interesat de acţiunea noastră, dar din păcate nu s-au implicat.”( Câmpean Dulszidea-Tünde)

Mie mi-a plăcut totul, drumul a fost pentru mine o mică excursie. Totuşi m-a cuprins cu puțină durere să culeg și să car gunoiul altora și nu al meu. (Biblia Imre)

Culegerea gunoiului a fost sugestia voluntarilor localnici în urma unei colectări inițiale de informații. Printre  idei se numără plantarea unor puieți de pom și vopsirea băncilor, activități care se vor desfășura în viitorul apropiat cu participarea voluntarilor şi a locatarilor din zonă.