Curs îngrijitor copii

Asociația Caritas Alba Iulia va începe în data de 20.08.2021 cursul de îngrijitor copii în cadrul proiectului /POCU/827/5/2/139817. Proiectul de 33 luni acoperă teritoriul Asociației LEADER „Csík” și anume: 1. Orașul Bălan, 2. Orașul Băile Tușnad, Carpitus; 3.Comuna Ciceu: Ciceu, Ciaracio; 4. Comuna Ciucsîngeorgiu: Ciucsîngeorgiu, Armăşeni, Armăşenii Noi, Bancu, Ciobăniş, Cotormani, Eghersec, Ghiurche, Potiond; 5. Comuna Cîrţa: Cîrţa, Ineu; 6. Comuna Cozmeni: Cozmeni, Lăzăreşti; 7. Comuna Dăneşti: Dăneşti; 8. Comuna Frumoasa: Frumoasa, Bîrzava, Făgeţel, Nicoleşti; 9. Comuna Leliceni: Leliceni, Fitod, Hosasău, Misentea; 10,. Comuna Lunca de Jos: Lunca de Jos, Baraţcoş, Poiana Fagului, Puntea Lupului, Valea Boroş, Valea Capelei, Valea Întunecoasă, Valea lui Antaloc, Valea Rece; 11. Comuna Lunca de Sus: Lunca de Sus, Comiat, Izvorul Trotuşului, Păltiniş-Ciuc, Valea Ugra; 12. Comuna Mădăraş: Mădăraş; 13. Comuna Mihăileni: Mihăileni, Nădejdea, Văcăreşti, Livezi; 14. Comuna Păuleni: Păuleni-Ciuc, Delniţa, Şoimeni; 15. Comuna Plăieşii de Jos: Plăieşii de Jos, Caşinu Nou, Iacobeni, Imper, Plăieşii de Sus; 16. Comuna Racu: Racu, Satu Nou; 17.Comuna Siculeni: Siculeni; 18.Comuna Sîncrăieni: Sîncrăieni; 19.Comuna Sîndominc: Sîndominc; 20.Comuna Sînmartin: Sînmartin, Ciucani, Valea Uzului; 21.Comuna Sînsimion: Sînsimion, Cetăţuia; 22.Comuna Sîntimbru: Sîntimbru, Sîntimbru-Băi; 23.Comuna Tomeşti: Tomeşti; 24.Comuna Tuşnad: Tuşnad, Tuşnadu Nou, Vrabia.

Așteptăm 13 participanți pentru cursul de îngrijitor copii, pe care o recomandăm tuturor celor care lucrează în comunitățile de copii, sunt interesați de îngrijirea copiilor la domiciliu și părinților cu copii mici.

Structura cursului: 360 ore

• 120 ore teorie
  • 240 ore practică

Subiecte abordate în timpul cursului:

• Comunicare eficientă cu copii și membrii familiei
  • Cunoștințe de bază despre dezvoltarea fizică și psihică a copiilor
  • Recunoașterea și tratarea simptomelor bolilor comune ale copiilor
  • Prim ajutor
  • Cunoașterea alimentației adecvate pentru copii
  • Rolul jucăriilor și aplicarea acestora
  • Organizarea activităților zilnice
  • Dezvoltarea mișcării, aplicarea abordării kinestezice

Participanții primesc o diplomă acreditată de calificare profesională, recunoscută la nivelul Uniunii Europene.

Contact (în zile lucrătoare între orele 9:00-16:00)

Horváth Katalin
Număr de telefon: 0732 830 034