Curs terminat cu succes

Cursul de îngrijitor copii organizat de Caritas Alba Iulia în Miercurea-Ciuc, în cadrul proiectului POCU/827/5/2/139817 s-a terminat cu succes . Cursul era recomandat tuturor celor care lucrează în comunitățile de copii, sunt interesați de îngrijirea copiilor la domiciliu și părinților cu copii mici.

Cursul a constat în 120 ore de teorie și 240 ore de practică, în perioada 8 august 2021 și 28 decembrie 2021.

Participanții au putut învăța cum să comunice eficient cu copii și membrii familiei, să dobândească cunoștințe de bază despre dezvoltarea fizică și psihică a copiilor, să învețe elementele de bază ale primului ajutor precum și recunoașterea și tratarea simptomelor bolilor comune ale copiilor. În timpul cursului, printre altele s-a pus accent pe promovarea dezvoltării mișcării copiilor folosind abordarea kinestezică și cunoașterea alimentației adecvate pentru copii. Prin intermediului cursului participanții au reușit să obțină o perspectivă asupra lumii copiilor, iar instructorii au fost întotdeauna dispuși să răspundă la întrebări.

Îngrijitorul de copii educă cea mai sensibilă grupă de vârstă, care necesită cea mai mare grijă și iubire, și îi oferă oportunități și condiții pentru o dezvoltare fizică, mentală și spirituală armonioasă. În viața de zi cu zi îngrijitorul de copii poate înlocui părintele, ajutând copilul să exploreze lumea.

Toți cei 13 participanți au promovat cu succes examenul organizat pe data de 7 ianuarie 2022. Participanții au primit o diplomă acreditată de calificare profesională, recunoscută la nivelul Uniunii Europene.