Cursul de infirmier este în desfășurare

Cursul de infirmier, organizat de Asociația Caritas Alba Iulia în cadrul proiectului POCU/827/5/2/139844, a început la data de 13 august la Odorheiu Secuiesc. Proiectul contribuie la îmbunătățirea calității serviciilor naționale de sănătate și sociale pe termen lung.

Cursul, care a început cu 17 participanți, facilitează intrarea pe piața muncii și oferă oportunitatea dezvoltării cunoștințelor profesionale. Cele 240 ore de teorie oferă oportunitatea de abordare a temelor care sunt esențiale pentru asistența medicală. Participanții pot învăța cum să comunice corect cu pacientul și membrii familiei, cum să colaboreze și să comunice eficient cu colegii, echipa de asistența medicală, cum să-l ajute pe pacient în efectuarea sarcinilor zilnice păstrând independența, să monitorizeze și să măsoare semnele vitale a pacientului, precum să învețe tratarea și prevenirea complicațiilor. Este important ca participanții care se simt dedicați în profesia de îngrijire să poată învăța elementele de bază ale primului ajutor, prevenirea infecțiilor, dezinfecția și aplicarea abordării kinestezice.

Examenul final al cursului va avea loc pe 7 ianuarie 2022, participanții vor primi o diplomă acreditată de calificare profesională, recunoscută la nivelul Uniunii Europene.