Cursuri de infirmieră în plină desfășurare

La sfârșitul lunii mai a fost finalizată activitatea de recrutare la cursuri de infirmieră desfășurată în cadrul proiectului “Calificarea femeilor în meseria de infirmier – O șansă pentru servicii medicale și sociale de calitate”.

În total 873 de persoane s-au înscris la cursurile de calificare în meseria de infirmieră, care se desfășoară în 10 județe: Iași, Bacău, Neamț, Vaslui, Suceava, Harghita, Mureș, Covasna, Alba, Hunedoara  și 18 localități: Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Târgu Secuiesc, Covasna, Brâncovenești, Miercurea Nirajului, Alba Iulia, Târgu Mureș, Lunca Mureșului, Petroșani, Sfântu Gheorghe, Gheorgheni, Reghin, Iași, Bacău, Neamț, Suceava, Vaslui.

Cursurile de formare profesională în regiunea Nord – Est (județele Iași, Bacău, Neamț, Vaslui, Suceava) sunt organizate de Centrul Diacezan Caritas Iași iar în regiunile Centru și Vest ( județele Harghita, Mureș, Covasna, Alba, Hunedoara) sunt organizate de Asociația Caritas Alba Iulia – Asistență Medicală și Socială.

În luna mai și ultimele 11 serii de cursanți au început cursurile de formare din următoarele locații: Miercurea Ciuc (grupele 4 și 5), Odorheiu Secuiesc (grupa 4), Brâncovenești (grupele 3, 4 și 5), Petroșani, Sfântu Gheorghe (grupa 3), Gheorgheni (grupa 3), Iași (grupa 5), Neamț (grupa 4), Suceava (grupa 4).

Până la sfârșitul lunii mai, din cele 50 de grupe de cursanți prevăzute în proiect, în cadrul Asociației Caritas Alba Iulia – Asistență Medicală și Socială cursurile sunt finalizate pentru 9 grupe, iar pentru încă 22 grupe sunt încă în desfășurare. În cadrul Centrului Diecezan Caritas Iași 5 grupe de cursanți și-au finalizat cursurile de calificare, și 14 de grupe sunt încă la curs.

În luna mai, la nivel de proiect peste 90 de formatori/ preparator formare/ instructoriau fost implicați în activitățile de organizare cursuri. 64 formatori implicați în implementarea proiectului au venit de la Asociația Caritas Alba Iulia – Asistență Medicală și Socială, și 26 formatori/ preparator formare/ instructori în implementarea proiectului de la Centrul Diecezan Caritas Iași.

În urma activității de formare profesională se vor îmbunatăți oportunitățile de ocupare a femeilor, deoarece dezvoltarea competențelor va asigura accesul acestor persoane la locuri de muncă din domeniul sănătății și asistenței sociale. Calificarea femeilor pentru a deveni infirmiere certificate va conduce negreșit la creșterea numărului de locuri de muncă pentru femei, și în același timp va crește calitatea serviciilor prestate de aceste femei calificate. Proiectul asigură o nouă experiență pentru toate femeile participante la aceste cursuri.

28. Mai 2015