Cutii de pantofi şi de la Gedeon Richter Romania

În cadrul Organizaţiei Caritas Alba Iulia anul acesta de prima dată s-a alăturat o firmă în acţiunea Christmas Box. Gedeon Richter Romania a acumulat 200 de pachete-cadou până la începutul lunii decembrie, acestea fiind distribuite de către Caritas la cei mai nevoiaşi copii.

Iniţiativa a pornit în anul 2015 la Richter când angajaţii – într-o formă neorganizată, ca persoane fizice – au înmânat 17 pachete Organizaţiei Caritas Alba Iulia să le distribuie între familii sărace. Anul acesta s-a implicat în colectă 100 de angajaţi cu 100 de cadouri. Văzând succesul campaniei, firma a dublat numărul pachetelor.

Cutiile au fost înmânate în centrul Gedeon Richter Romania. Doamna Dana Chelărescu, directorul general ne-a exprimat bucuria privind colaborarea cu Caritas, deoarece astfel cutiile vor ajunge la cele mai nevoiaşe familii, familii care nu pot oferi un asemenea cadou copiilor. Totodată a atras atenţia asupra faptului că angajaţii Caritas îşi dedică mare parte din timp şi viaţă ajutându-şi semenii prin intermediul unor proiecte de asistenţă socială care vizează copiii, bolnavii, vârstnicii, au un portofoliu larg de servicii dedicate asistenţei sociale, ceea ce este un exemplu bun pentru societate şi un exemplu pentru noi: ne învaţă să fim mai altruişti, ne învaţă să facem un efort zi de zi pentru a dărui un zâmbet şi un pic de bucurie copiilor, dar şi în general, oamenilor, semenilor noştri care sunt în nevoie.

Eu vă mulţumesc tuturor celor care v-aţi implicat, mulţumesc colegilor care s-au implicat cu atâta dăruire şi îmi doresc ca acest spirit al Crăciunului să se prelungească tot anul şi să fim generoşi, darnici, să nu ne oprim doar acum, de sărbători, astfel încât să oferim bucurii zi de zi celor apropiaţi nouă. Iar pe Dumneavoastră vă felicit şi îmi doresc să aveţi energia necesară să vă ocupaţi tot cu atâta pasiune de asemenea proiecte frumoase! Să aveţi rezultate frumoase în tot ce faceţi! Dacă societatea evoluează, înseamnă că munca Dumneavoastră are rezultate. Vă mulţumesc! – a declarat doamna directoare.

Am aflat de la domnul Ludescher László, directorul de departament a Organizației Caritas Alba Iulia, că din anii 90 organizaţia a tot aşteptat ajutor din străinătate, donaţii, ajutoare, bani din Germania, Franţa şi din alte ţări mai dezvoltate. Dar cu timpul am ajuns la concluzia că este mai bine să ajutăm oamenii din resursele noastre proprii, deoarece nu e bine să depindem de ajutoare străine, totodată comunitatea locală are destule resurse umane şi materiale din care poate să ajute oamenii, copiii şi vârstnicii nevoiaşi din comunităţile noastre.

În ultima vreme am simţit că (pe lângă consiliile locale şi judeţene, autorităţile publice) şi firmele din împrejurime, cum este şi Gedeon Richter România, vrea să facă ceva bun în afară de activitatea propriu-zisă, deoarece doreşte să fie mai activ şi mai responsabil social. Mă bucur că s-au adunat peste 200 de pachete şi cred că acest fapt are valoare adăugată, o valoare morală. Mulţumesc tuturor angajaţilor firmei!

Cutiile de pantofi vor fi distribuite de colegi în cadrul serviciului de asistenţă familială şi programului de integrare pentru romi.

(Márton Kinga Izabella)