Cutii strălucitoare pentru ochi strălucitori

Jucării mărunte, puzzle-uri, creioane colorate şi carioci, produse de igienă, mănuși, şepci, ciocolată, bomboane și putem continua lista… Nici nu ne gândim cât de multe obiecte încap într-o cutie de pantofi, şi câtă bucurie putem oferi cu un gest atât de simplu. În jurul Crăciunului, pentru mii de copii cutiile de pantofi „îmbrăcate în haină festivă” şi umplute cu cadouri înseamnă sărbătorile.

Popularitatea campaniei Shoebox este în dezvoltare în întreaga țară. Organizaţia Caritas Alba Iulia de mai mulți ani se străduieşte, prin multă muncă şi efort, să înfrumuseţeze Crăciunul copiilor din familii nevoiaşi. În acest an, de la cinci organizații au primit aproape 35.000 de cutii, acestea fiind distribuite cu ajutorul parohiilor în cadrul copiilor nevoiaşi şi dezavantajați social care trăiesc pe teritoriul Arhiepiscopiei Romano-Catolice din Alba Iulia.

Pachetele care sosesc la Caritas vor fi distribuite între copiii care participă în programele noastre, precum şi între copiii din casele de tip familial sau copii care sunt înregistraţi la parohii, instituții de învățământ, protecția copilului și la alte instituţii.

Cutiile de pantofi împachetate pornesc de la familii, donatori din Germania şi ajung la partenerii noştri din străinătate, astfel la organizaţiile Round Table Stiftung, Ladies Circle şi Humedica, precum şi la grupul de ajutor al lui Elmar Karl şi Elisabeth Semann din Biebergau.

În acest an s-a implicat în acţiune şi o companie din Tîrgu Mureş: mulţumită celor 200 de cutii donate de firma şi angajaţii Gedeon Ricther România, același număr de copii va avea un Crăciun mai bun. Totodată am primit pachete şi de la elevii Grupului Şcolar „Kós Károly” şi Gimnaziului „Tamási Áron” din Odorheiu Secuiesc. Le mulţumim!

Ceea ce primesc donatorii ca mulţumire în schimbul unui pachet sunt ochii strălucitori şi zâmbetul fericit al copiilor din fotografie, dar şi un desen făcut de copii.

Pachetele sosesc şi acum la punctele de colectare Caritas, şi – ca să reuşim să distribuim toate pachetele înainte de Crăciun – vom cere ajutorul voluntarilor organizației, să se alăture în acțiune.