Distribuirea cadourilor pentru copii

Crăciunul este o sărbătoare plin de farmec, este aceea sărbătoare când noi oamenii trebuie să devenim mai buni, mai înțelegători și mai dăruitori, dar oare dacă vedem o familie unde nici nevoile fiziologice nu sunt îndeplinite, ce putem face? Oare ne gândim la familia respectivă și punem întrebarea cum poate sărbători familia crăciunul? Activitatea de educație non-formală pentru copii școlari din familii dezavantajate pentru prevenirea abandonului școlar include foarte multe programe și activități. Unul dintre aceste activități a fost distribuirea cadourilor în preajma sărbătorilor de iarnă. Fiecare copil este dependent de ajutorul și susținerea părinților dar ce se întâmplă atunci când părinții nu pot oferi decât condițiile minime pentru existenta zilnică doar nevoile fiziologice sunt îndeplinite ca nevoia de hrană și adăpost sau uneori nici măcar atât nu pot să ofere părinții pentru copii lor? Datorită Asociației Caritas Alba Iulia, am avut posibilitatea de a dărui beneficiarii,  în cadrul proiectului Toți pentru toți, un cadou de crăciun.

Prin programul aceasta am vrut să ajutăm pe acele familii care nu au surse financiare suficiente ca să poate să satisface nevoile copilului în preajma crăciunului. Scopul principal al acestei activități a fost obținerea unui zâmbet sincer pentru că cel mai sincer zâmbet dintre toate este acela al unui copil, este pura fericire și noi prin acțiunea noastră dorim ca această pură fericire să fie simțit de către un copil defavorizat, dezavantajat. Procesul distribuirii a fost planificat cu grijă, luând în considerare normele aflate în vigoare . Fiecare copil a fost anunțat în timp și a primit cadoul bine meritat. Împreună cu pedagogii am realizat lista cu numele copiilor care trebuie să primească cadouri , am stabilit data, ora când copii vor primi cadourile.

Crăciunul este numit sărbătoarea familiei și este o ocazie când toți membrii familiei pot fi împreună, își fac daruri și se bucură de clipele petrecute împreună, de crăciun oamenii simt o atmosferă unică, specifică atât sfârșitului cât și începutului, atât tristeții cât și a bucuriei. Prin activitatea aceasta sperăm că în familiile se vor simți multe clipe pline de bucurii. Știm că copii au nevoie de a simți că magia în viață există cu adevărat, copii trebuie să simte un strop de bucurie în viață iar aceste mici picături de bucurie sunt extrem de importante în dezvoltarea emoțională a copiilor. Prin activitatea aceasta dorim să contribuim ca crăciunul pentru fiecare copil să fie puțin diferit puțin mai special .

Bodó Csilla, Institutor cu atribuții de responsabil de specialitate

Proiectul numit ”Toți pentru toți – Servicii integrate pentru incluziunea comunităților dezavantajate din Odorheiu Secuiesc” este finanțat în cadrul Granturilor SEE  2014-2021.