Donații pentru oamenii afectați de incendiu – Miercurea Ciuc

S-au strâns în total 351 516,42 de lei pentru persoanele afectate. Vă mulțumim!

Cetățenii, instituțiile publice și private din Miercurea Ciuc s-au unit pentru a ajuta persoanele afectate de incendiul din Şumuleu-Ciuc, astfel că donațiile financiare sunt colectate de Caritas Alba Iulia. Donațiile online pot fi făcute aici, sau se pot vira în următoarele conturi bancare (pe această cale au fost donate în total 85 530,55 de lei):

Coduri IBAN:
RON: RO33 RNCB 0152 0163 3253 0001
EUR: RO30 RNCB 0152 0163 3253 0055
HUF: RO82 RNCB 0152 0163 3253 0089
Swift: RNCBROBU
Banca Comercială Română
Beneficiar: Caritas Alba Iulia Asistență Medicală și Socială
CIF: 15070152

Pentru persoane juridice contract de sponzorizare se poate descărca de aici >>>.
Persoană de contact: Péter György – 0724 327 941, [email protected]

În bisericile romano-catolice a Arhiepiscopiei de Alba Iulia în duminica de 17 ianuarie 2021 a fost organizat colectă pentru cei afectați de incendiu.
Copii, să nu iubim numai cu vorba sau cu limba, ci cu fapta şi adevărul! (1 Ioan 3,18) Cuvintele apostolului Ioan conțin un îndemn pe care fiecare creștin ar trebui să îl audă. În mesajul său cu ocazia Zilei Mondiale a Săracilor, Papa Francisc explică cuvintele apostolului: Iubirea nu permite scăpări: cel care vrea să iubească așa cum a iubit Isus trebuie să-și urmeze exemplul, mai ales când vine vorba de dragostea săracilor (nevoiașilor). În măsura posibilităților noastre, să-i ajutăm pe cei care au nevoie și să ne rugăm pentru ei să vadă în groaza focului, în pierdere, în disperare: Dumnezeu este cu noi, lumina iubirii Sale risipește întunericul și strălucește asupra noastră în compasiunea umană – rezumat din circulara arhiepiscopului mons. dr. Gergely Kovács (în limba maghiară se poate citi aici>>>).
Donațiile colectate vor fi virate Caritasului, organizației de binefacere a Arhiepiscopiei, pentru a folosi în scopul ajutorării celor afectați – parohiile au virat în total 265 985,87 lei.

În Ciuc este nevoie de ajutor – Relatarea colegei noastre Mónika Tilinger de la fața locului, 10 ianuarie:
Înșiruim gândurile aproape într-un mod asemănător unui jurnal. Situația din comunitatea de romi din Șumuleu-Ciuc a mobilizat o întreagă țară. Am întâlnit un sistem impecabil, oamenii sunt înregistrați în sala de gimnastică unde sunt cazați și momentan sunt în starea de șoc inițială. De asemenea, este greu să proceseze ce s-a întâmplat, câminul lor, construită în ciuda tuturor dificultăților, a devenit cenușă într-o clipită. Este un proces de doliu în care autoritățile publice și ONG-urile, precum și civilii din județele țării, sunt acolo pentru a ușura situația. Conversațiile individuale și de grupurie au loc cu adulții, îi ascultăm pe toți, și ne concentrăm asupra a ceea ce spun ei despre resursele lor interioare, deoarece cu acestea putem lucra. Aceasta este doar faza inițială, în continuare avem încredere că va fi mai bine.
Citeste mai departe relatările colegilor noștri: Viitorul romilor nu poate fi tabu >>>


Articole:
Viitorul romilor nu poate fi tabu >>>
Aproape 50 de comunități de romi din Ținutul Secuiesc ar putea ajunge pe prima pagină >>>

Despre incendiu în presă:
Incendiu violent în Miercurea Ciuc. Sute de oameni au rămas fără case în plină iarnă (Pro TV) >>>
Harghita: Oamenii afectaţi de incendiul din cartierul Şumuleu, Miercurea Ciuc, cazaţi în două săli de sport (Agerpress) >>>
20 de case au ars într-un incendiu violent, în Miercurea Ciuc. Oamenii au fost adăpostiți într-o sală de sport (Digi24) >>>