Dragi Prieteni!

Dumnezeu a iubit atât de mult lumea, încât a devenit om în persoana lui Isus din Nazaret și şi-a împărtășit viața Divină cu noi.

Illusztráció: Andrew Davidson

Când s-au întâmplat toate astea? În mijlocul nopții. Când toată lumea era învăluită în cea mai adâncă tăcere – spune liturghia. În tăcerea de la miezul nopții, în muţenia așteptării, în tăcerea celui mai arzător dor, în neputinţa nesperată. Dumnezeu a venit în miez de noapte să schimbe viaţa şi destinul omului în lume. S-a aruncat în prăpastiile sorţii noastre, a experimentat adâncimea tristeții, ca să ne ridice pe noi la înălțimea Sa, în propria Lui glorie.

Doar atunci putem vedea măreția acestui eveniment, dacă reflectăm asupra cuvintelor lui Romano Guardini: Dumnezeul liber şi veșnic nu are soartă. Numai oamenii istoriei au soartă. Acum, Dumnezeu intră în istorie și ia soarta asupra Lui .

Cum face asta? Ia asupra lui destinul nostru, blestemele, dificultăţile şi păcatele sorţii noastre, și în schimbul lor îşi dă propria Sa viață, destinul Său divin, adică, eternitatea și gloria Sa. Și acest lucru nu este troc!

Cu aceste gânduri Vă dorim un Crăciun plin de har și un An Nou Fericit!

dr. Márton András                                                   Sajgó Balázs
       director                                                               director spiritual