ECOul Muntelui

În data de 29-30 octombrie în cadrul proiectului ”ECOul Muntelui”, proiect finanțat de OMV Petrom prin Campionatul de Voluntariat, a avut loc prima activitate, unde au participat un număr de 40 de voluntari, voluntarii ai Organizației Caritas Alba Iulia, Crucea Roșie și OMV Petrom Petroșani.

În cadrul acestui proiect, prima activitate a avut obiectivul de a familiariza voluntarii cu specificul muntelui și de a încuraja nevoia de a păstra muntele curat. Workshop-urile au fost suținute de către cei de la Salvamont Petroșani, Asociația Via Retezat și Hike Bike & Ride Valea Jiului.

Am avut ca invitați pe Domnul Avram Iancu, reprezentanții de la Via Retezat și Domnul Murgulescu şef. Stația OMV Petrom Petroșani. Subliniem implicarea Primăriei Muncipiului Petroșani,  care a subvenționat transportul voluntarilor în masiv.

Următoarea etapă a proiectului presupune montarea de popasuri turistice în zona Munților Parâng, marcarea traseelor către Lacul Mija, precum și realizarea de hărți turistice ce se vor găsi la Centrul de Informare Turistică din Petroșani.