Energie solară pentru unitățile Asociației Caritas Alba Iulia la Odorheiu Secuiesc

Lucrările de instalare a sistemului de panouri solare la unitățile Asociației Caritas Alba Iulia situate în Papkert la Odorheiu Secuiesc au fost finalizate: proiectul și realizările au fost prezentate presei în data de 27 iunie de către Péter György, directorul departamentului sociomedical al Asociației Caritas, Balla Péter, managerul proiectului și Lukács Pál, responsabilul pentru implementarea proiectului.

Datorită proiectului realizat cu fonduri norvegiene, necesarul de energie electrică al unităților din Odorheiu Secuiesc a fost suplimentat cu energie din surse regenerabile, permițând ca trei clădiri să fie alimentate cu energie solară: centrul de zi pentru vârstnici, bolnavi cronici și persoane cu dizabilități, căminul pentru persoane vârstnice și centrul de formare profesională a adulților.

Costul total al investiției este de peste 187.000 de euro, din care 169.000 reprezintă sprijin financiar nerambursabil de Innovation Norway și peste 18.000 de euro este contribuția proprie a asociației.

Despre proiect