Este important soarta persoanelor în vârstă

De ce sărbătorim Ziua Mondială a Vârstnicilor?

1 octombrie este Ziua Mondială a Vârstnicilor, așa că vrem să le acordăm atenție și să sărbătorim pe cei ale căror experiențe de viață pot aduce beneficii generației actuale. Este un model pentru tineri să respecte persoanele în vârstă. Acest lucru este la fel de important pentru tineri ca și pentru persoanele în vârstă. 

În 2017 am sărbătorit Ziua Mondială a Vârstnicilor în 9 localităţi din judeţul Harghita. Programul evenimentelor a început în cele mai multe cazuri cu liturghie, după care grupul de igiena mintală a vârstnicilor precum şi tinerii locali au pregătit câte-un spectacol pentru cei prezenţi. 

Bunăstarea intelectuală și fizică a persoanelor în vârstă este în interesul nostru. Acest lucru se dovedeşte faptul că firma Gedeon Richter Romania, Consiliul Judeţean Hargita şi Consiliile Locale au sprijinit organizarea evenmentelor. 

Regiunea Gheorgheni:

Pe 28 septembrie la Remetea am sărbătorit cu 191 de vârstnici. 

Pe 1 octombrie la Gheorgheni am sărbătorit cu mai mult de 300 de vârstnici.

Regiunea Odorheiu Secuiesc:

La Zetea, Lupeni, Dealu, Porumbeni Mic şi Feliceni în totalitate a fost prezenţi 472 de persoane în vârstă, ultima locaţia va avea loc în data de 5 octombrie la Satu Mare. 

Regiunea Miercurea Ciuc:

Pe 2 octombrie la Sânsimion au participat 35 de vârstnici. 

Sponsorii:

  

(Lőrincz Réka, Péter Róbert)