Eveniment intercultural pentru copii la Ojdula

Între 27 iunie – 1 iulie 2016 am organizat în comuna Ojdula din județul Covasna o manifestare interculturală de 5 zile pentru copiii din localitate.

„Scopul nostru primordial a fost de a face mai colorată vara copiilor care provin din familii locale mai sărace, de a facilita interacțiunea mai bună dintre copiii de etnii diferite, și de a consolida acceptarea reciprocă” – a spus organizatoarea Hubbes Kinga, reprezentantul regional Caritas.

Manifestarea a avut la bază legenda „diamantelor de la Ojdula”: timp de 5 zile s-au organizat activități interactive de joacă, în primul rând pentru elevii din clasele I-IV ale școlii Kun Kocsárd din localitate. La început organizatorii s-au gândit la 30 de școlari din clasele primare, dar s-au înscris mai mulți: peste 80 de copii au trimis desene la concursul anunțat de Caritas. La activitățile clădite pe tărâmul poveștilor s-au prezentat în mod regulat 80 de copii. În program au fost incluse zile de sport, artizanat, abilități manuale, muzică și dans, povești și o zi ecologistă. Tabăra a fost încheiată cu expoziția creațiilor copiilor. Desenele și troacele vopsite pentru păsări pregătite au fost dăruite școlii de către participanții taberei. 

În organizarea acestui serie de programe ne-au ajutat: Asociaţia „Zöld Nap”, Asiciaţia „Sepsi I.S.E.” şi programul de Asistenţă Socială ale Organizaţiei Caritas Alba Iulia.

Mulţumim sprijinul Autorităţii Publice Locale şi a Consiliului Judeţean Covasna!

Mai multe poze: http://www.caritas-ab.ro/hu/evenimente-interetnice-pentru-copii-la-ojdula-interetnikus-gyerekrendezvény-ozsdolán