Eveniment intercultural pentru copii la Șimonești

Am organizat eveniment intercultural pentru copiii din clasele I-IV. din comuna Șimonești în perioada 26-30 iunie 2016. Scopul principal al programului a fost dezvoltarea comunitară, care – privind copiii jucându-se împreună și trăind experiențele taberei împreună – s-a desfășurat cu succes.

În comuna Șimonești din valea râului Feernic, unde trăiește o considerabilă comunitate de romi, în decursul programului de 5 zile am organizat diverse activități de joacă în casa de cultură a localității, oferind posibilitatea ca participanții să se cunoască mai bine și să colaboreze.

În decursul celor 5 zile am organizat o zi de creație, și una de dansuri și cântece populare, unde copiii au avut ocazia să-și cunoască reciproc tradiția și cultura lor diferită. Cu colaborarea echipei Programului de integrare a romilor și a Serviciului de Asistență Familială al Asociației Caritas Alba Iulia, am organizat și ziua multiculturalității, unde am discutat despre diferențele dintre modelele comportamentale și diferențele de valori. Unul dintre programele de cel mai mare succes s-a dovedit a fi ziua pompierilor și a primului ajutor, unde sub îndrumarea membrilor Asociației Pompierilor Voluntari Villám-Fulger copiii au avut ocazia să încerce, cum se poate stinge un incendiu, și să cunoască operațiunile de salvare. În ultima zi a seriei de evenimente s-au prezentat activitățile celor 4 zile precedente părinților, care au avut ocazia să vadă desenele și alte lucruri manuale ale copiilor, să-i audă cântând și dansând. Ne-am uitat împreună la fotografiile făcute în decursul săptămânii, am jucat jocurile preferate ale copiilor, după care ne-am luat rămas bun oferindu-le câte un mic cadou.

Le mulțumim pictoriței Istók Enikő, Asociației Pompierilor Voluntari Villám-Fulger, Serviciului de Asistență Familială al Asociației Caritas din Alba Iulia (sub conducerea lui Leskó Barbara), voluntarilor Olosz Csenge, Simon Teréz, András Mária și Lakatos Vivien, precum și mediatorului sanitar Lakatos Enikő pentru ajutorul oferit în organizarea acestui eveniment. Mulțumim conducerii școlii și grădiniței de la Șimonești, consiliului local și Consiliului Județului Harghita pentru sprijinul acordat!

Mai multe poze: http://www.caritas-ab.ro/hu/evenimente-interetnice-pentru-copii-la-şimoneşti-interkulturális-gyerekrendezvény-siménfalván