Evenimente interetnice pentru copii în Pănet, Şimoneşti şi Ojdula

Pe parcursul lunilor iunie-iulie organizăm evenimente interetnice pentru copii în Pănet din judeţul Mureş, Şimoneşti din judeţul Harghita şi Ojdula din judeţul Covasna.

Scopul principal al evenimentelor este de a oferi un program colorat de vară copiilor din comunităţi. Totodată dorim să le oferim o oportunitate prin care diferite comunităţi din localităţile menţionate se pot întâlni şi se distra împreună.

Cele trei evenimente sunt construite pe diferite teme:

La Şimoneşti evenimentul se va desfăşura între 26-30 iunie şi vor fi câte o zi pe următoare teme: ziua creativă, ziua mişcării şi a dansului, ziua de diferenţă, ziua de prim ajutor şi a pompierilor. Conform planurilor, în ultima zi se va desfăşura ceremonia de inaugurare a locului de joacă pentru copii realizată prin muncă comunitară.

La Ojdula tabăra se va desfăşura între 27 iunie – 1 iulie unde vor fi zile tematice ca exemplu: ziua sporturilor, ziua muzicii, ziua de artizanat, ziua poveştilor. Ultima zi va fi încheierea taberei prin prezentarea creaţiilor realizate pe parcursul săptămânii.

La Pănet tabăra se va desfăşura între 18-22 iulie unde întreaga săptămână vom vorbi despre basme în felul de „câte o poveste pe zi”. Aici tipul basmelor vor schimba ca exemplu: basme, fabule, basme populare, etc.