Excursie în Lichtenstein pentru copii defavorizați

Copii defavorizați, beneficiari ai Organizației au desfășurat o excursie de neuitat la Lichtenstein

În perioada 22-30 aprilie 2009, Caritas Alba Iulia cu sprijinul Caritas Linz (Austria) si Crucea Roşie din Lichtenstein a desfăşurat o excursie pentru o parte din copiii asistaţi de organizaţia noastră, la Casa de vacanţă Gamander din localitatea Schaan lângă capitala Vaduz. La această excursie au participat în total 16 copii (o parte din copiii ocrotiţi de Centrul de Plasament “Pro Familia” Teiuş şi de Centrul de zi “Maria Stein” Petroşani).
Pe perioada celor 7 zile petrecute în tabăra din Lichtenstein, copiii au participat la diverse activităţi educative, întreceri sportive, ateliere de creaţie, concursuri şi jocuri de autocunoaştere, fructificând la maxim condiţiile şi dotările taberei. De asemenea, copiii au avut ocazia să viziteze obiective turistice din Principatul Lichtenstein, să admire frumuseţea locurilor în cadrul drumeţiilor realizate şi să cunoască un alt mod de viaţă.

Şcoala şi familia nu reuşeşte să răspundă tuturor nevoilor de educare şi socializare pe care le are copilul sau adolescentul. Cu atât mai mult, copiii şi tinerii aflaţi în diverse instituţii de ocrotire au nevoie de activităţi intense de educare şi socializare care să eficientizeze procesul de integrare socială a acestora.
La finalul taberei, copiii s-au bucurat de generozitatea gazdelor care le-au oferit cadouri: îmbrăcăminte, încălţăminte, dulciuri şi rechizite pentru şcoală.

Mulţumim pe această cale finanţatorilor excursiei – Caritas Linz (Austria) şi Crucea Roşie  Lichtenstein precum şi Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba pentru  sprijinul acordat întocmirii actelor necesare pentru trecerea graniţei copiilor participanţi de la Centrul de Plasament “Pro Familia” Teiuş. (Iuliana Polhac)