Fii vesel de Crăciun!

Moş Crăciun a fost darnic cu beneficiarii copii si tineri asistaţi de Caritas Alba Iulia

Organizaţia Caritas Alba Iulia a derulat în perioada premergătoare  Sărbătorilor de Iarnă  proiectul “Fii vesel de Crăciun” dedicat  sărbătoririi Crăciunului in beneficiul copiilor şi a tinerilor aflaţi în nevoie, beneficiari ai asociaţiei.
 Pe parcursul lunii decembrie copii şi tineri asistati de asociaţia noastră s-au pregatit cum se cuvine pentru întâmpinarea Sărbătorii Naşterii Domnului. Copiii şi tinerii asistaţi de asociaţia noastră  împreună cu o parte din personal şi voluntari, au invatat poezii si colinde de Crăciun  şi au realizat manual diferite obiecte decorative  şi felicitări de Crăciun, din  materiale reciclabile. Din vânzarea acestor obiecte am reuşit să asigurăm o mică parte din necesarul financiar pentru cheltuielile de Crăciun pentru copiii implicaţi în acest proiect.
În data de 23 decembrie 2009, copiii de la Centrul de Plasament ”Pro Familia” Teiuş şi tinerii de la Centrul de Tranzit “Casa Speranţei” Ciumbrud, împreună cu  personalul centrului şi voluntari ai  asociaţiei noastre s-au întâlnit  pentru a împărtăşi bucuria sărbătorilor din această iarnă. Serbarea de Crăciun a demarat cu împodobirea bradului  şi amenajarea spaţiului de către copii si tineri , în cântec de colindă şi  clinchet de clopoţei. A urmat un recital de colinde şi poezii susţinut de copiii ocrotiţi de Centrul de Plasament “Pro Familia” Teiuş. Pe lângă dulciurile tradiţionale, cei aproximativ 20 de copii şi tineri  participanţi la eveniment  au fost răsplătiţi cu multe cadouri  şi o petrecere surpriză cu tort,  măşti  şi alte accesorii de carnaval, face painting şi alte jocuri distractive.
Toate aceste activităţi au avut menirea de a aduce  o bucurie în sufletul copiilor mai putin ajutaţi de soartă  şi  în acelaşi timp de a creea o atmosferă familială, caldă şi festivă  la nivelul Centrului de Plasament “Pro Familia” Teiuş.

Proiectul “Fii vesel de Crăciun!” a  fost posibil cu sprijinul  financiaral  partenerilor noştri – Fundaţia Rudolf Walther şi Round Table din Germania. (Iuliana Polhac)