Fiți mai îngăduitori, pentru că fiecare ”de ce” are un răspuns

În ceața vieții de zi cu zi, activitățile Centrului de zi Hand in Hand din Sîngeorgiu de Mureș se desfășoară chiar și în situația actuală.

În 2020, situația economică precară a familiilor a avut efectele negative asupra dezvoltării copiilor. Împreună cu colegii noștri, ne străduim ca asistența noastră să fie de folos și să ne păstrăm reciproc în siguranță, ținând cont de cerințele situației actuale, astfel încât munca noastră să poată fi eficientă.

Copiii centrului se alătură lecțiilor online, care sunt apoi urmate de dezvoltarea în grupuri mici și de intervenții individuale de dezvoltare. Relațiile în persoană au acum o valoare neprețuită. Cu ocazia acestor activități, oferim jocuri și experiențe în care se întâmplă lucruri bune, acum doar sufletele se ating. Ne-am dezvoltat deja mult în citirea limbajului trupului, toată lumea poate vedea din ochi zâmbetul din spatele măștii.

În munca noastră cu părinții, îi încurajăm pe toți să explice mult copiilor lor, să fie mai îngăduitori, pentru că fiecare ”de ce” are un răspuns.

Tilinger Mónika

Realizat cu sprijinul Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.