Formare profesională în cadrul proiectului Toți pentru toți

În perioada ianuarie – martie a fost organizat instruirea și evaluarea profesională a beneficiarilor conform Programului de dezvoltare competențe sociale. Instruirea modulară despre normele protecției muncii și științe teoretice despre profesiile cameristă, sudor electric și mașinist au fost realizate la centrul de evaluare profesională din Sfântu Gheorghe.

Evaluarea profesională face parte din proiectul ”Toți pentru toți – Servicii integrate pentru incluziunea comunităților dezavantajate din Odorheiu Secuiesc” care este finanțat în cadrul Granturilor SEE 2014–2021.

Deoarece firma autorizată contractată are sediul în Sfântu Gheorghe, județul Covasna, beneficiarii au fost transportați de patru ori de la Odorheiu Secuiesc la sediul centrulului de evaluare profesională, și au fost însoțiți de membrii echipei de proiect.

Procesul de certificare a conținut o serie de întâlniri de instruire despre normele generale de protecția muncii și vocabular profesional (20 de ore) iar la sfârșit evaluarea competențelor existente (teorie și practică) în profesiile selectate de către beneficiari: 7 persoane cameriste, 1 persoană sudor electric și 1 persoană mașinist la mașini pentru terasamente.

La data de 23. martie în Centrul Comunitar Integrat a fost organizat și evenimentul pentru predarea diplomelor (Certificate de competențe profesionale).

Următoarea grup de beneficiari vor participa în această proces în cursul lunii mai.

Proiectul numit ”Toți pentru toți – Servicii integrate pentru incluziunea comunităților dezavantajate din Odorheiu Secuiesc” este finanțat în cadrul Granturilor SEE  2014-2021.