Gala recunoştinţei la Petroşani

Skill Up Your Future! este titlul şi scopul principal al programului derulat de Caritas Alba Iulia şi OMV Petrom Marketing începând cu anul 2006. În data de 22 februarie 2018 a avut loc Gala Recunoştinţei în oraşul natal a acestui program din România.

După mai mulţi ani de când latura socială se îmbina perfect cu cea de business era timpul de a organiza o întâlnire unde actorii principali au avut ocazia de a întâlni, de a împărtăşi experienţele şi de a rezuma concluziile.

Dr. Márton András, directorul Organizaţiei Caritas Alba Iulia a povestit despre evoluţia activităţilor organizaţiei accentuând legătura dintre iniţiativele asociaţiei şi activităţile programului – activităţile CSR a companiei OMV Petrom Marketing precum şi dezvoltarea comună şi continuă.

Dan Murgulescu, manager staţie din OMV Petroşani a vorbit despre valoarea adăugată a programului în viaţa la OMV. El era primul la care a început acest proiect şi s-a amintit cu mare plăcere de tinerii care au trecut pe la staţie, printre care a povestit şi despre un tânăr, cine a venit dintr-o familie săracă unde erau 9 copii iar cu sprijinul acestui proiect a ajuns să lucreze, s-a căsătorit, are doi copii şi are o casă, deci are o viaţă întreagă.

Coordonatorul programului, Alexandru Kelemen a cărui iniţiativă a fost acest eveniment, ne-a prezentat conceptul de bază şi evoluţia proiectului din 2006 până azi. A subliniat că ideea acestui proiect era să ofere o şansă pentru tineri, şansa de a descurca.

Ramona Bulzan, mentorul profesional al programului în Petroşani a prezentat rezultatele programului, traseul profesional şi educaţional al tinerilor care deja au finalizat acest stagiu de practică. Ea ne-a prezentat rezultatele începând din 2013, când proiectul s-a extins, iar de atunci în program au trecut 30 de tineri din care:

  • 4 tineri lucrează în stații OMV Petrom în care anterior au desfășurat stagii de practică,
  • 4 tineri au avut o perioadă ulterioară stagiului de practică, perioadă în care au lucrat în stații OMV Petrom,
  • 2 tineri și-au obținut actualul loc de muncă și prin prisma calificării dobândite în cadrul stagiului de practică,
  • 2 tineri și-au găsit locuri de muncă în străinătate.

Gala a continuat cu momente artistice deosebite, cei prezenţi  delectându-se pe acordurile de pian a Micului Mozart din Petroşani. Tânărul pianist Fabiani Prcsina, elev în clasa a 8-a în Şcoala Gimnazială I.G. Duca, a început să cânte la pian de la vârsta de 6 ani datorită mamei sale. Acum d-na Adina Stan, profesoara îl sprijină şi coordonează dezvoltarea lui profesională, elevul s-a făcut remarcat prin numeroasele premii câştigate la nivel naţional şi internaţional.

După spectacolul lui Fabiani, Alexandru Kelemen le-a invitat pe managerii de staţii şi mentorii prezenţi să preia scrisorile de mulţumire ca simbolul de recunoştinţă pentru activitatea lor în acest program.

Spectacolul galei s-a încheiat tot la pian cu interpretarea profesoarei Stoica Mathilde Alexandra, profesor de pian la Şcoala de Muzică din Petroşani şi absolvent al Conservatorului de Muzică din Timişoara.

Despre programul Skill Up Your Future! 

Album Skill Up Your Future

Program susţinut de:

(Pápay Kamilla)