Grădiniţa de vară a lui Samu

Şi în acest an, pe o perioadă de o lună, am organizat Grădiniţa de vară a lui Samu, timp în care s-au umplut clasele din Sîngeorgiu de Mureş şi Cotuş. În total au participat 39 de copii, care din toamnă vor fi elevi în clasa pregătitoare sau clasa I. Scopul activităţilor a fost dezvoltarea abilităţilor necesare alfabetizării şi lărgirea cunoştinţelor de cultură generală. Metoda folosită pentru dezvoltare a fost jocul. Cu ajutorul jocurilor copii, fără să conştientizeze, au progresat şi au învăţat foarte mult.

ovoda

Majoritatea copiilor nu a frecventat (până în momentul de faţă) nici o formă de învăţământ, aşa că grădiniţa de vară s-a dovedit a fi un loc optim pentru a experimenta apartenenţa la un grup, unde pot să înveţe şi să se joace împreună.

După această experienţă copii aşteaptă cu nerăbdare începerea şcolii, şi întălnirea cu educatorul şi cu noii colegi de clasă.

În decursul acestei luni, ami organizat activităţi şi pentru părinţii copiilor, în cadrul cărora au avut posibilitatea de a discuta despre nişte subiecte foarte importante, cum ar fi: educarea copiilor, şcoala, familia, sau chiar relaţia dintre soţ şi soţie.