Grupul parental al elevilor romi

Părintele are cel mai important rol în educarea copiilor, şi din această cauză are o responsablitate mare în ceea ce priveşte atât dezvoltarea fizică cât şi sufletească a copilului. Pentru fiecare copil, părintele este cel mai important exemplu pe care îl respectă şi de la care învață.

Familiile rome se confruntă cu greutăţi la fel ca fiecare dintre noi.

În cadrul programului „Hand in Hand în Sîngeorgiu de Mureş” colegii noştrii pe lângă copii se ocupă şi de părinţii acestora. În cadrul întâlnirilor cu părinţii, colegii încearcă să răspundă la întrebări legate de creşterea şi educarea copiilor. La aceste întâlniri sunt menţionate şi subiecte precum relaţia în cuplu, nutriţia sănătoasă, educarea dar şi sfaturi practice legate de viaţa de zi cu zi.

E un prilej de bucurie când la asemenea întâlniri, vedem cum părinţii îşi fac curaj și ne împărtăşesc problemele lor.

Părinţii și-au înscris copii în programul şcoală după şcoală pentru că vor să se asigure că copii lor învață. O mamă de 35 de ani ne-a spus că doreşte foarte mult ca copilul ei să înveţe să  citească şi să scrie corect, sperând că o să aibă  mai mari şanse de reuşită în viață decât ea. Bunica care are 2 nepoţi în program şi ne spune că este mulţumită de comportamentul copiilor, care când se duc acasă îşi continuă temele și se comportă civilizat. În fiecare zi copii povestesc acasă ce au făcut, ce au învăţat la program şi arată cu mândrie ce obiecte au făurit la partea de lucru manual.

Scopul programului „Hand in hand in Sîngeorgiu de Mureş” este să faciliteze integrarea în societate, să îmbunătăţească condiţiile de trai a romilor din localitate şi să întărească relaţiile interculturale dintre locuitori.