Împreună în vacanță

Între 29 iunie – 16 iulie Centrele de Dezvoltare și Educație timpurie din județul Mureș și Harghita pot fi vizitate de către publicul larg. Cei interesaţi sunt invitaţi în această perioadă să participe la activităţile centrelor de dezvoltare şi educaţie timpurie. Aici copiii cu vârsta până la 0-6 ani vor avea parte de joacă, terenuri de obstacole, masaj pentru bebeluşi, mâzgâlire și alte activități manuale interesante. Totodată se fac înscrieri în grupe noi, care îşi vor începe activitatea din 1 septembrie. Evenimentul se va desfășura la următoarele localități: Reghin, Tîrgu Mureș, Sângeorgiu de Mureș, Valea Izvoarelor, Miercurea Nirajului, Sovata (jud. Mureș) Odorheiu Secuiesc, Vlăhița, Gheorgheni, Remetea, Joseni, Ditrău (jud. Harghita). Programul detaliat: REGHIN Parohia romano-catolică, str. Mihai Viteazul nr. 63, tel.: 0735-735.152,  e-mail: emilia.nagy.gyorgy@caritas-ab.ro Luni – 29 iunie 10,00; 11,00 – puteţi participa la oricare dintre orele de începere Masajul bebeluşului (este necesar o pătură şi ulei pt. bebeluși) Marți – 30 iunie 10,00-12,00 Lumea simțurilor – stimulare senzorială cu materiale naturale, (grupa maghiară) Miercuri – 1 iulie 10,00-12,00 Lumea simțurilor – stimulare senzorială cu materiale naturale, (grupa română) 17,00-19,00 Joc cu spumă pe oglindă, baloane de săpun Mâzgălire cu vopsea pe suprafeţe mari (atenţie: copiii/hainele lor se pot murdării) TÎRGU- MUREȘ Casa Deus Providebit, P-ţa Trandafirilor nr. 61, tel.: 0753-056.928, e-mail: borbala.mezei@caritas-ab.ro Marți, 30 iunie Durata: 10,00-12,00 Teren de obstacole – târâre, mersul de-a bușilea, rostogolire, sărituri Joc liber, desen pe suprafață mare Miercuri, 1 iulie Durata: 10,00 Gimnastică pentru mămici împreună cu bebe sub 8 luni Durata: 17-19 Teren de obstacole – târâre, mersul de-a bușilea, rostogolire, sărituri Piscină cu mingi Activități manuale- confecționarea unor animale (ursuleț, bufniță, peștișor) Joi, 2 iulie Durata: 10,00-12,00 Piscină cu mingi, teren cu obstacole– târâre, mers de a-buşilea, rostogolire, sărituri Masajul bebeluşului – pentru copii sub 6 luni (este necesar o pătură şi ulei pt. bebeluși) Masajul se va desfăşura începând cu orele 10,00 . Vineri, 3 iulie Durata : 10,00-12,00 Joc liber, piscină cu mingi Joc cu spumă pe oglindă, baloane de săpun Mâzgălire cu vopsea pe suprafeţe mari (atenţie: copiii/hainele lor se pot murdării) Grupuri: 10.00-10.30 , 10.45-11.15 , 11.30-12.00 Luni, 6 iulie Durata: 17,00-19,00 Teren de obstacole – târâre, mersul de-a bușilea, rostogolire, sărituri Activități manuale- confecționarea unor animale (pisică, elefant, tigru) Marți, 7 iulie Durata: 10,00-12,00 Teren de obstacole – târâre, mersul de-a bușilea, rostogolire, sărituri, piscină cu mingi, Activități manuale- confecționarea unor animale (iepuraș, broască, puișor) Miercuri, 8 iulie Durata : 10,00-12,00 Joc liber Masajul bebeluşului – pentru copii sub 6 luni (este necesar o pătură şi ulei pt. bebeluși) Masajul se va desfăşura începând cu orele 10,00 . Durata: 17,00-19,00 Gimnastică ritmică pentru copii 4-10 ani Luni, 13 iulie Durata: 17,00-19,00 Teren de obstacole – târâre, mersul de-a bușilea, rostogolire, sărituri Marți, 14  iulie Durata: 10,00-12,00 Joc cu diferite materiale – stimulare senzorială (materiale naturale),  piscină cu mingi Teren de obstacole – târâre, mersul de-a bușilea, rostogolire, sărituri, piscină cu mingi Miercuri, 15  iulie Durata : 10,00-12,00 Joc liber, piscină cu mingi Joc cu spumă pe oglindă, baloane de săpun Mâzgălire cu vopsea pe suprafeţe mari (atenţie: copiii/hainele lor se pot murdării) Grupuri: 10.00-10.30 , 10.45-11.15 , 11.30-12.00 MIERCUREA  NIRAJULUI Str. Andrasfalva nr. 80 (în clădirea Școlii Generale Deak Farkas), tel.: 0735-735.152, e-mail: hajnal.palotas@caritas-ab.ro Marți  – 30 iunie 10,00- 12,00 Piscină cu mingi, teren de obstacole – târâre, mersul de-a bușilea, rostogolire, sărituri Confecționare de instrumente muzicale, desen pe suprafețe mari Marţi – 14 iulie 10,00 – 11,00 Masajul bebeluşului – pentru copii sub 6 luni (este necesar o pătură şi ulei pt. bebeluși) 11,00 – 12,00  joc liber, activităţii manuale confecționarea unor animale SÂNGEORGIU DE MUREȘ Sala de programe, str.Tofalău nr. 1/A, tel.: 0735-735.152, e-mail: boglarka.furo@caritas-ab.ro Miercuri – 1 iulie 10,00- 12,00 Teren de obstacole – târâre, mersul de-a bușilea, rostogolire, sărituri, piscina cu mingi Joc liber, Joc cu diferite materiale – stimulare senzorială (materiale naturale), Miercuri – 8 iulie 10,00-12,00 Cântece și zicătoare , activități manuale- confecționarea unor animale VALEA IZVOARELOR Sala de ședință a Parohiei Reformate, tel.: 0735-735.152, e-mail: emilia.nagy.gyorgy @caritas-ab.ro Joi – 2 iulie 10,00- 12,00 Teren de obstacole – târâre, mersul de-a bușilea, rostogolire, sărituri, piscina cu mingi Activităţi manuale- confecționarea unor animale Joi – 16 iulie 10,00- 12,00 Joc liber, desen, joc cu mărgele, Baloane de săpun, vopsirea mâinilor şi a picioarelor – amprentă Mențiune: Contribuția la aceste activități este de 10 lei /1 copil, 15 lei /cu frați , surori SOVATA Str. Principală nr.185 (Grădinița 3.), tel.: 0725-355638, e-mail: knf@caritas-ab.ro Miercuri, 15 iulie 10,00 Traseu de obstacole, jocuri de îndemânare, lucru manual pentru copii între 1 – 3 ani 12,00 Cântece și zicători, traseu de obstacole și joc liber pentru copii sub 1 an ODORHEIU SECUIESC Str. Kossuth Lajos nr. 18, tel.: 0735-735.151, e-mail: knf@caritas-ab.ro Miercuri, 1 iulie 10,00 – 12,00 Lucru manual pentru copii între 1,5 – 3 ani Joi, 2 iulie 10,00 – 12,00 Traseu de obsacole (târâre, mers de-a bușilea, rostogolire), joc liber pentru copii între 9 luni – 1,5 ani 13,00 – 15,00 Traseu de obsacole (târâre, mers de-a bușilea, rostogolire, sărituri), joc liber pentru copii între 1,5 – 3 ani Vineri, 3 iulie 11,00 – 13,00 Mâzgălire cu vopsea pe suprafeţe mari (atenţie: copiii/hainele lor se pot murdării) VLĂHIȚA Str. Tavasz nr. 24 (Fundația Szent Gellért), tel.: 0735-735151, e-mail: knf@caritas-ab.ro Joi, 2 iulie 12,30 Traseu de obstacole, jocuri de îndemânare și lucru manual pentru copii între 9 luni – 1,5 ani GHEORGHENI Str. Márton Áron nr. 22 (Centrul Social Márton Áron), tel: 0728-882.738, 0735-735.172, e-mail: orsolya.opra@caritas-ab.ro Marți, 30 iulie 11,00 Jocuri de motricitate, traseu de obstacole pentru copii între 7-18 luni Vineri, 3 iulie 10,00 Lumea simțurilor  – jocuri pentru dezvoltarea percepției (vizuală, auditivă, tactilă și de kineziologie) pentru copii între 1 – 3 ani REMETEA Casa Socială ”Szent Anna”, tel: 0735-735.172, e-mail: noemi.kassay@caritas-ab.ro Miercuri, 1 iulie 10,00 Jocuri de motricitate, traseu de obstacole pentru copii între 7-15 luni 12,00 Lumea simțurilor  – jocuri pentru dezvoltarea percepției (vizuală, auditivă, tactilă și de kineziologie) pentru copii între 2 – 3 ani DITRĂU Casa de Cultură ”Kőrösi Csoma Sándor”, tel: 0735-735.172, e-mail: noemi.kassay@caritas-ab.ro Joi, 2 iulie 11,00 Lumea simțurilor  – jocuri pentru dezvoltarea percepției (vizuală, auditivă, tactilă și de kineziologie) JOSENI Grădinița ”Alszegi”, tel: 0735-735.172, e-mail: noemi.kassay@caritas-ab.ro Marți, 7 iulie 10,00 Mâzgălire cu vopsea pe suprafeţe mari (atenţie: copiii/hainele lor se pot murdării) și traseu de obstacole pentru copii între 1,5 – 3 ani 13,00 Jocuri de motricitate, traseu de obstacole pentru copii între 7-15 luni Mențiune: Contribuția la aceste activități este de 10 lei /1 copil, 15 lei /cu frați , surori Programul din județul Harghita este finanțat de Consiliul Județean Harghita