În gura presei

Informația Harghitei

Aproape două milioane de lei, finanţare a Consiliului Judeţean Harghita pentru Asociaţia Caritas Alba Iulia

Consiliul Judeţean Harghita (CJ) contribuie în acest an cu aproape 2 milioane de lei pentru susţinerea programelor şi proiectelor implementate de Asociaţia Caritas Alba Iulia, sumă care include şi finanţările de la bugetul de stat care au fost extinse în acest an, contractele fiind semnate cu DGASPC Harghita.

Informația Harghitei

Ziua Internaţională de conştientizare a autismului marcată la Miercurea-Ciuc

În centrul municipiului Miercurea-Ciuc s-au adunat la prânz zeci de copii de la Asociaţia AutHelp şi de la Centrul de zi pentru persoane cu dizabilităţi „Sfântul Augustin” din cadrul Organizaţiei Caritas Alba Iulia. Scopul manifestării a fost acela de a spori gradul de înţelegere al populaţiei faţă de persoanele care suferă de autism şi de…

Știri pe surse

Consiliul Judeţean Harghita finanţează cu aproape 1 milion de lei programele Asociaţiei Caritas

Consiliul Judeţean Harghita finanţează cu aproape 1 milion de lei programele Asociaţiei Caritas, o mare parte din sumă fiind alocată pentru susţinerea reţelei de îngrijire la domiciliu.

Agerpres

Panouri fotovoltaice pe mai multe clădiri ale Asociaţiei Caritas, pentru reducerea consumului de energie

Mai multe clădiri ale Asociaţiei Caritas vor dispune de panouri fotovoltaice, pentru reducerea consumului la energie, în contextul creşterii preţurilor dar şi pentru protejarea mediului înconjurător.

Agerpres

Refugiaţi ucraineni cu dizabilităţi, cazaţi la Casa „Jakab Antal”, unde s-a odihnit Papa Francisc

Mai mulţi refugiaţi ucraineni cu dizabilităţi sunt cazaţi la Casa „Jakab Antal” din Miercurea-Ciuc, aşezământ al Asociaţiei Caritas, care le asigură acestora îngrijirea de care au nevoie.

Agerpres

Organizaţia Caritas a lansat o campanie de strângere de fonduri pentru refugiaţii din Ucraina

Organizaţia Caritas Alba Iulia a lansat o campanie de strângere de fonduri pentru refugiaţii din Ucraina, fiind pregătită să asigure şi locuri de cazare, dar şi să acorde asistenţă post-conflict.

Agerpres

Organizaţia Caritas a lansat o campanie de strângere de fonduri pentru refugiaţii din Ucraina

Organizaţia Caritas Alba Iulia a lansat o campanie de strângere de fonduri pentru refugiaţii din Ucraina, fiind pregătită să asigure şi locuri de cazare, dar şi să acorde asistenţă post-conflict.

Mesagerul de Covasna

Proiectul Prospera, pentru sprijinirea persoanelor sărace şi marginalizate, lansat la Sfântu Gheorghe

Un proiect ce are ca scop sprijinirea persoanelor sărace şi marginalizate din municipiul Sfântu Gheorghe prin oferirea de servicii integrate pentru incluziune socială, cofinanţat din fonduri europene cu peste 4,5 milioane de lei, a fost lansat miercuri de autorităţile locale şi organizaţiile partenere.

Covasnamedia

Cum vrea Sfântu Gheorghe să (înceapă să) combată sărăcia extremă

Bugetul este de aproape 5 milioane de lei, iar noul program vizează cartierele Ciucului, Câmpu Frumos și zona Őrkő „Prospera Sepsi” este numele unui nou program demarat de autoritățile locale din Sfântu Gheorghe, ONG-uri și în parteneriat cu o firmă, cu scopul de a reduce sărăcia și a combate discriminarea, prin organizarea unui sistem cu…

Agerpres

Povestea restaurantului de la Casa ”Jakab Antal”, unde jumătate de angajați sunt persoane cu dizabilități

Casa „Jakab Antal” din Miercurea Ciuc, unde în anul 2019 a poposit Papa Francisc, în timpul vizitei sale la sanctuarul de la Şumuleu, este singurul restaurant din ţară în care peste jumătate din angajaţi sunt persoane cu dizabilităţi. De la finalul lunii martie, Casa Jakab Antal, respectiv restaurantul şi serviciile de catering, a fost acreditată…

Pro Tv

Ajutoare de peste 350.000 lei pentru oamenii rămași fără adăpost, după ce 25 de case au ars într-un incendiu

Banii au fost primiți de la companii sau de la oamerni simpli, cu suflet, care au contribuit cu diverse sume la evenimente caritabile sau colecte bisericești. Cea mai mare parte din sumă, aproape 70%, a fost utilizată pentru hrana și necesitățile de zi cu zi ale sinistraților.

Radio România Tg.Mureș

Donații ale Guvernului maghiar pentru Organizația Caritas

Guvernul de la Budapesta a donat organizațiilor Caritas din cele patru dieceze romano-catolice din Transilvania o serie de echipamente de protecție și dezinfectanți necesare în lupta împotriva COVID 19. Necesarul pentru o lună a fost amplasat în depozitul Organizației din Șoimeni, jud. Harghita, de unde va fi trimis către instituțiile și serviciile sociale și sociomedicale…

Cuvântul Liber

Solidaris pentru… solidaritate

Cu sprijinul Consiliului Județean Mureș, Crucea Roșie – Filiala Județeană Mureș și Asociația SOLIDARIS, precum și mai multe organizații partenere, au lansat programul SOLIDARIS pentru a oferi asistență rapidă la nivel județean celor care se confruntă cu dificultăți din cauza epidemiei COVID-19, informează președintele Consiliului Județean Mureș, Peter Ferenc.

Punctul

Caritas Alba Iulia își continuă activitatea

Serviciul de îngrijire la domiciliu din județul Mureș își continuă activitatea parțial, având posibilitatea de a îngriji în special persoanele în vârstă și bolnavii care au devenit pe deplin vulnerabili. Făcând distincție între nevoia de a vizita un pacient, personalul nostru continuă să ofere îngrijire zilnică precum pansarea rănilor, schimbarea scutecului la persoanele în vârstă…

Zi de zi

Mureș: ”Solidaris”, program în sprijinul vârstnicilor peste 65 de ani

Aleșii județeni au aprobat marți, 31 martie, într-o ședință ordinară de lucru, programul de interes public județean ”Solidaris”, care va fi derulat de Consiliul Județean Mureș în parteneriat cu Societatea Națională de Crucea Roșie din România – Filiala Mureș și Asociația Solidaris. Potrivit președintelui Consiliului Județean Mureș, Péter Ferenc, programul este inițiat în contextul declarării…