În urmă cu doi ani și jumătate „Toți pentru toți”. Evenimentul de închidere a proiectului la Centru Comunitar Integrat – Budvár.

Proiectul beneficiază de un grant în valoare de 423.864 € oferit de Islanda,  Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE și în cadrul Programului Dezvoltare locală. Obiectivul proiectului „Toți pentru toți – Servicii integrate pentru incluziunea comunităților dezavantajate din Odorheiu Secuiesc, este creșterea incluziunii și abilitarea romilor.

Pentru informaţii oficiale despre Granturile SEE, accesaţi: https://eeagrants.org/și https://frds.ro/.

Echipa proiectului „Toți pentru toți” a organizat un eveniment de închidere proiect, am reamintit activitățile și rezultatele inițiativei finanțate din Granturile SEE, cu participarea activă a comunității locale.

Proiectul s-a concentrat pe consolidarea integrării sociale și dezvoltarea comunității. Programele și inițiativele care au durat doi ani și șapte luni au avut un impact extrem de pozitiv asupra localnicilor, care au participat activ la evenimente și activități.

Toate informații relevante despre proiect: AICI.

Unul dintre rezultatele principale a fost crearea Centrului Comunitar Integrat – Budvar, recent renovat, care a devenit centrul comunității. În paralel cu inaugurarea centrului, obiectivul proiectului a fost de a oferi spațiu pentru adunările comunitare și programele informale, în plus față de activitățile pentru copii.

Printre rezultatele suplimentare ale proiectului se numără cursuri și instruiri axate pe dezvoltarea abilităților pentru piața muncii. Pe lângă programele educaționale, am organizat în mod regulat evenimente culturale și de divertisment în centrul comunitar, contribuind la consolidarea identității membrilor comunității rome.

Evenimentul de închidere a proiectului, care a avut loc la 18 iulie, a avut rolul unei evaluări comune. Am discutat împreună cine a participat la ce programe, ce a funcționat bine și ce mai puțin în ultima perioadă.

Colegii Caritas Alba Iulia și-au exprimat recunoștința față de localnicii implicați în proiect, care au participat cu angajament și entuziasm la inițiative.

Deși proiectul se încheie la finalul lui iulie, Caritas va continua să depună eforturi în perioada următoare pentru susținerea și dezvoltarea comunității, având ca principal partener și susținător Primăria Municipiul Odorheiu Secuiesc.

Proiectul „Toți pentru toți” este un exemplu pozitiv al faptului că finanțarea din Granturile SEE poate consolida comunitățile și îmbunătăți calitatea vieții oamenilor. Rezultatele proiectului vor avea un impact pozitiv pe termen lung asupra comunității de pe străzile Budvár și sperăm că această inițiativă va inspira și altele să lanseze proiecte similare în viitor.

Pentru detalii despre proiect și rapoartele noastre anterioare, accesați următorul link: https://caritas-ab.ro/ro/project/toti-pentru-toti/

Principalul partener al proiectului ” Toți pentru toți ” este Primăria Municipiul Odorheiu Secuiesc, iar alți parteneri includ: Școala Generală Tompa László, Școala Generală Móra Ferenc, Grădinița Zi Kipi-kopi, Grădinița Ficánka și Spitalul Municipal Odorheiu Secuiesc.

Proiectul numit ”Toți pentru toți – Servicii integrate pentru incluziunea comunităților dezavantajate din Odorheiu Secuiesc” este finanțat în cadrul Granturilor SEE  2014-2021.

Material realizat cu sprijinul financiar al Granturilor SEE și/sau Norvegiene 2014 – 2021. Conținutul acestuia (text, fotografii, video) nu reflectă opinia oficială a Operatorului de Program, a Punctului Național de Contact sau a Oficiului Mecanismului Financiar. Informațiile și opiniile exprimate reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorului/autorilor.