Integrarea în mediul de lucru

În timpul sesiunii de grup din decembrie, persoanele îndrumate au solicitat mai multe informații despre oportunități specifice de angajare. Prin urmare, am început prima jumătate a lunii ianuarie prin evaluarea acestei nevoi, apoi am organizat o sesiune de grup pentru a informa, consilia și face brainstorming cu privire la aceste oportunități.

În prima jumătate a activității, participanții și-au împărtășit propriile experiențe și povești, urmate de o prezentare a oportunităților din Odorheiu Secuiesc și de o scurtă prezentare a companiilor.

Am subliniat importanța responsabilității individuale și necesitatea de a obține informații din cât mai multe locuri pentru a găsi locul de muncă potrivit pentru fiecare persoană. În mod surprinzător, la sfârșitul prezentării, participanții a început să vorbească despre cunoștințele lor despre companii și despre dificultățile și problemele pe care le-au întâmpinat în găsirea și aplicarea pentru un loc de muncă. Mai multe persoane au menționat că a fost un dezavantaj pentru ei să trăiască într-o comunitate atât de marginalizată, deoarece sunt adesea judecați de angajatori pe această bază.

Există și exemple pozitive, dar în cele mai multe cazuri sunt priviți cu dispreț din această cauză. Cred că puținele persoane care au intrat în această profesie sunt suficient de perseverente și hotărâte pentru a sparge aceste stereotipuri.

Szász Bernadett, mentor

Proiectul numit ”Toți pentru toți – Servicii integrate pentru incluziunea comunităților dezavantajate din Odorheiu Secuiesc” este finanțat în cadrul Granturilor SEE  2014-2021.

Material realizat cu sprijinul financiar al Granturilor SEE și/sau Norvegiene 2014 – 2021. Conținutul acestuia (text, fotografii, video) nu reflectă opinia oficială a Operatorului de Program, a Punctului Național de Contact sau a Oficiului Mecanismului Financiar. Informațiile și opiniile exprimate reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorului/autorilor.