Întîlnire cu cadrele didactice

În Casa de Cultură din  Sîngeorgiu de Mureş, ne-am întîlnit cu cadrele didactice de la şcoala Sfîntul Gheorghe pentru a-i informa despre proiectul nostru „Hand in Hand” în Sîngeorgiu de Mures.

Aceasta întîlnire a fost o ocazie perfectă pentru a discuta despre problemele cu care se confruntă profesorii şi comunitatea locală.

Participanţii au fost întîmpinaţi de primarul localităţii, domnul Sófalvi Szabolcs, care în discursul său a încurajat cooperarea intr-e membrii comunităţii și asociația Caritas Alba-Iulia. După acesta a urmat domnul Ludesher Laszló directorul ramurei Sociale al Asociației Caritas Alba-Iulia, care a prezentat pe scurt proiectul intercultural “Hand in Hand.”

După acest discurs, am împărtășit experiențele și rezulatele noastre legate de grădinița de vară din Sîngeorgiu de Mureş şi Cotuş.

Tabelul de mai sus ne prezintă progresul copiilor legate de deprinderile necesare alfabetizării.

Am prezentat detaliat și programele și cursurile pentru cadrele didactice. Cursul de 10 module pentru dezvoltarea competențelor civice și sociale, este acreditat de Ministerul Muncii si Invățămîntului.

Cu această ocazie am prezentat și planul nostru pentru alcătuirea echipelor multiculturale, și pentru organizarea Festivalului de Tineret. Conform planului, echipele multicullturale se vor întîlni o dată pe lună ca să se pregătească pentru Festivalul de Tineret, al cărui subiect este multiculturalitatea comunității locale, și formarea imaginii interculturale din Sîngeorgiu de Mureș

Proiect finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014,
în cadrul Fondului ONG în România (www.eeagrants.or)

Conţinutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a granturilor SEE 2009-2014.
Întreaga răspundere asupra corectitudinii şi coerenţei informaţiilor prezentate revine iniţiatorilor website-ului;