Iubire într-o cutie de pantof

Pe lângă activitățile zilnice din cursul anului în decembrie atenția noastră se îndreaptă în special asupra copiilor.  În această perioadă a anului colegii, voluntarii noștri devin moși, iar mașinile încărcate cu daruri pornesc la drum…. desigur pentru a-l ajuta pe Moș.

În fiecare an sosesc de la copiii din Germania și Austria pachete în cutii de pantofi, care conțin rechizite, jucării, articole de îmbrăcăminte, dulciuri, în schimbul cărora, copii din România, pregătesc câte un desen. Pachetele sunt distribuite prin intermediul parohiilor, diferite instituții și voluntari, astfel aducând un zâmbet pe fețele copiilor în pragul Crăciunului. În multe locații angajații organizației au distribuit personal aceste pachete, experimentând astfel bucuria de a dărui.

Cadourile sunt distribuite în primul rând acelor copii care participă în programele Caritas îndreptate către persoanele cu dizabilități, copiii bolnavi din spitale sau cei proveniți din medii rurale. Voluntarii germani de la Round Tabel Stiftung, Ladies Circle vin în fiecare an pe cheltuiala lor în mai multe județe, în Alba, Hunedoara, Covasna și Harghita, unde cu ajutorul angajaților de la Caritas vor distribui aceste pachete. Cadourile înseamnă foarte mult pentru cei mici, probabil pentru un copil din occident nu este o sursă de plăcere, dar aici la noi câteva lucruri mici înseamnă sărbătoarea pentru copii – explica o educatoare dintr-un cătun.Copiii de la sate, copiii romi, bunicii singuratici, toți primesc câte un cadou să se poată bucura cu adevărat de Crăciun.

Anul acesta, mulțumită partenerilor din Germania: Round Table Stiftung, Ladies Circle, Humedica International, Elmar și Maria Karl, Robert și Elisabeth Semann, în județele Alba, Harghita, Hunedoara, Covasna, Brașov, Sibiu, Cluj și Mureș vor ajunge peste 30.000 de pachete.