Gândul săptămânii – A doua săptămână a Postului Mare

Isus invită trei apostoli să urce muntele cu El pentru a se ruga. (cf. Luca 9,28b-36)

Dacă îmi imaginez această poveste veche, s-ar putea să mă atingă invitația personală de a lui Isus. S-ar putea să-mi dau seama, că ceea ce s-a întâmplat cu apostolii, poate să mi se întâmple și mie. Pentru asta, însă trebuie să răspund la chemarea Lui.

Dacă accept această chemare, voi avea parte în mai mult decât o călătorie imaginară, deoarece Isus este capabil să intre în realitatea mea și astăzi, să fie cu mine, să mă conducă și să mă însoțească atunci, când este nevoie.

Pe această cale voi întâlni oameni, care asemănător cu mine, au acceptat invitația lui Isus. Întâlnirea cu ei poate să mă trezească la realizarea faptului, că nu drumul meu este singurul adevărat.

Voi putea experimenta de asemenea, că este bine să umblu cu Isus, și că prezența Lui îmi va da răspuns la multe dintre întrebările mele. Mai mult de atât, pot realiza, că nu trebuie să înțeleg totul, ci pur și simplu să mă las pe seama Lui. În preajma Lui, mi-L simt aproape pe Dumnezeu, și datorită Lui voi putea vedea lumina și în suferințele mele. Fără El, toate eforturile mele sunt în zadar.

Accept invitația Lui?

O săptămână binecuvântată!