Gândul săptămânii, a doua săptămâna a Postului Mare

Marcu 9,2

După şase zile, Isus i-a luat pe Petru, pe Iacób şi pe Ioan, i-a dus deoparte, pe un munte înalt numai pe ei şi i s-a schimbat înfăţişarea înaintea lor.

Găina și porcul s-au plimbat împreună pe stradă într-o zi și au văzut câțiva copii săraci care păreau că nu au mâncat nimic zile întregi. Găina s-a milostivit de ei și i-a spus porcului: „Am o idee!” Ce se întâmplă dacă le-am oferi acestor copii ou cu șuncă la micul dejun? Porcul s-a gândit la sugestia găinii, apoi a spus: „Ei bine, asta nu ar însemna un sacrificiu mare pentru tine, dar pentru mine necesită un sacrificiu total, o predare de sine!”

Mă bucur să dau câte un ou, dar de cele mai multe ori nu sunt pregătit pentru o consacrare, predare de sine totală.

Dacă încerc zilnic să mă dăruiesc complet lui Dumnezeu, atunci și El poate dărui mai mult din Sine – și când va considera potrivit – îmi va arăta și mie lumina slavei Sale divine.

Când Isus urcă pe munte să se roage, este destul de sigur că este vizibil lumina divină pe fața lui. Conform pasajului din Scriptură, el le arată discipolilor săi această lumină divină ca să știe și pe vremea întunericului: nu trebuie aruncat biletul de călătorie atunci când trenul intră în tunel, deoarece va ieși la celălalt capăt. Din întunericul necazului, lumina se va străluci.

Cât de deschis sunt să primesc această lumina divină?

Dacă mă dăruiesc complet lui Dumnezeu în fiecare zi, voi ajunge să mă cunosc mai bine și să mă regăsesc și eu! Să mă regăsesc este mai mult decât autorealizare!

Pot încerca să mă predeau de sine din nou săptămâna aceasta. Nu pot vedea Lumina fără acesta…

Săptămână binecuvântată!
Sajgó Balázs