Gândul săptămânii, a patra săptămână de Paște

Foto: © ActiveStills Collective

Eu sunt Păstorul cel bun. Ioan 10,11

Pentru a ne apropia de imaginea Bunului Păstor, trebuie să rezolvăm o contradicție aparentă, deoarece Isus se numește Ușa prin care intru și ies oile. Cum să fii Ușă și Păstor în același timp? Nu este o contradicție? Una nu o exclude pe cealaltă, chiar dacă așa se pare.

În acea vreme, ciobanul închidea oile într-un țarc seara, care era de obicei de formă rotundă sau uneori pătrat, dar nu avea ușă, numai o deschizătură. Pe măsură ce se apropia seara, ciobanul stătea în fața deschizăturii, punându-și toiagul peste, astfel încât oile trebuiau să se strecoare sub el una câte una. Așa le putea număra și așa a observat și dacă unul dintre ei avea probleme. După ce toate oile au intrat, el s-a întins transversal în fața deschiderii padocului. Deci, literalmente, s-ar fi putut intra și ieși doar prin el. Deci, într-adevăr, el era și ușa vie a padocului, nu doar un păstor. Aceasta este imaginea pe care Iisus și-o aplică atunci când se numește ușă și păstor!

Din aceasta reiese clar că el este, de fapt, ATENT PERSONAL LA TOATĂ LUMEA. Nu la fel. Personal. Atunci Dumnezeu nu ne iubește la fel? Nu. Ne iubește personal. Nu avem întotdeauna nevoie de dragoste și de atenție în mod egal. Când cineva dintr-o familie este bolnav, are nevoie de mai multă atenție decât de obicei. Cât de bine este să știi că un Păstor bun IUBEȘTE PERSONAL.

Să încerc această atenție personală cu cei pe care îi întâlnesc săptămâna viitoare. Să fiu prezent pentru ei. Practicând acest lucru, voi fi un pic mai mult ca Meșterul meu, Păstorul meu, Dumnezeul meu!

Săptămână binecuvântată!

Sajgó Balázs