Gândul săptămânii – A treia săptămână a Postului Mare

Mulți vorbesc cu dispreț despre personajele din Vechiul Testament, numindu-le răufăcători. La fel fac și cu Moise, care, pe lângă mai multe greșeli, chiar a și ucis. Această faptă poate fi explicată, dar explicațiile nu șterg faptele… Și el este o figură cheie în Vechiul Testament.

De ce este Moise atât de important? Din cauza ce a urmat să fie. Este adevărat că a avut antecedente, dar după aceea a avut și viață adevărată.

Când Dumnezeu apare, lui Moise îi este frică să se uite la el (vezi Ex 3,1-8a.13-15). De ce? Din cauza trecutului său.

Cu toate acestea, în prezența lui Dumnezeu, el începe să se vindece, iar acest proces se desfășoară pe tot parcursul vieții sale. El se vindecă fiind constant conștient de prezența Lui, vorbind mereu cu Dumnezeu, de asemenea și Domnul îi vorbește. În acest fel, nu numai că misiunea lui devine clară pentru el, dar este capabil să o împlinească împreună cu Dumnezeu.

Fiecare are antecedente, are un trecut.

În prezența lui Dumnezeu, rănile trecutului meu se pot vindeca, tot ceea ce mă ține legat poate fi vindecat în mine. Conștientizarea prezenței Sale ajută întotdeauna la întoarcerea mea la El, care vrea să nu mă pierd, ci să trăiesc pentru totdeauna – prin El, cu El și în El. Așa îmi pot îndeplini misiunea și îmi pot face treaba.

O săptămână binecuvântată!

Balázs Sajgó