Gândul săptămânii, a treia săptămână de Paște

„…Dumnezeu l-a înviat din morţi pe acesta căruia noi îi suntem martori.” Fapte 3,15

Un copil mic este foarte bolnav cu inima și medicul începe să-i explice: „Ascultă, îți voi deschide inima mâine”. Copilul îi răspunde: „Acolo îl vei găsi pe Isus!” Pentru a-i explica medicul îi spune științific că nu-l va găsi pe Isus acolo, ci va examina pagubele. Cu toate acestea, copilul nu se lasă: „Când îmi deschizi inima, îl vei găsi pe Isus acolo, așa cum am învățat din Scriptură”. Doctorul răspunde mai energic: „Nu, acolo voi găsi mușchii deteriorați, pereții subțiri ai vaselor și o alimentare slabă cu sânge.” Cu toate acestea, copilul reafirmă: „Îl vei găsi pe Isus acolo pentru că locuiește acolo în inima mea!” Chirurgul se retrage pentru a analiza probele și constată că copilul are numai un an de trăit, nu există nici o speranță, nici de transplant de inimă. Se uită la cer și începe să-i vorbească lui Dumnezeu așa cum a făcut-o cu mult timp în urmă: „Dumnezeule, dacă ești, acest copil crede în tine, de ce ești atât de crud cu el?” Și aude o voce din adîncul sufletului: „Da, acest copil mic crede deja în mine în ciuda circumstanțelor. Știu ce i s-ar întâmpla dacă ar supraviețui, dar el crede deja că nu există nicio îndoială în inima lui. Nu este un om pierdut pentru că îmi aparține și nu îl voi dezamăgi pentru că fericirea lui va fi completă cu mine. Iar voi, care vă bazați doar pe știință, sunteți nefericiți. Aceasta este diferența dintre voi „. Doctorul strigă la cer: „Doamne, Dumnezeul meu…”
Operația a avut loc a doua zi. După operație, copilul îl întreabă pe medic: „Ei bine, ce ai găsit în inima mea?” Doctorul răspunde cu convingere deplină: „L-am găsit pe Isus. El locuiește acolo în inima ta! ” Iar copilul mic răspunde: „Acum trăiește și în inima ta!”

Paștele nu este o sărbătoare a speranței, ci a certitudinii. NU ESTE SUFICIENT DOAR SĂ SPERĂM! Apostolul Petru afirmă cu certitudine absolută: ”Dumnezeu l-a înviat din morţi pe acesta căruia noi îi suntem martori.” Fapte 3,15

În pasajele Evangheliei referitor la Paștele citim cât de greu este să aibă în inimile apostolilor „credința Paștelui”. Christos cel înviat trebuie să le reapară din nou și din nou pentru ca convingerea să se nască cu siguranță. În poveste, există certitudine în inima copilului: Isus trăiește în inima mea. Acesta mărturisește acest lucru și această mărturie ajută la aducerea credinței Paștelui în inima unui adult.

Trăiește certitudinea în mine? Dacă nu, să cer perseverent în rugăciunea mea … Dacă deja trăiește, atunci sunt martorul Domnului… Sunt martorul Domnului?

O săptămână binecuvântată!

Sajgó Balázs