Gândul săptămânii – Duminica a 5-a

„Răspunzând, Simon i-a spus: „Învăţătorule, toată noaptea ne-am trudit și n-am prins nimic, dar, la cuvântul Tău, voi arunca mrejele.”  (Luca 5,5)

Simon, mai târziu Petru, un pescar „profesionist” înțelege tainele meseriei. Probabil a experimentat de mai multe ori eșecuri în profesia sa, totuși cedează la „comanda” Străinului, cu siguranță „necalificat”, aflat în fața lui. El crede în acest om înainte să experimenteze minunea căpturii de pește. Este o presimțire instinctivă? Numai el ar putea vorbi despre asta în mod autentic.

Povestea lui vorbește de la sine, și ne încurajează pe toți. Ne sugerează să ne lăsăm cuprinși de Spirit în toate activitățile noastre profesionale, de acel Duh Sfânt care a cuprins cu totul Străinul aflat în fața pescarului, care mai apoi însuflețește și munca noastră.

Dar Maestrul îl cheamă pe Petru la mai mult: să fie și „pescar de oameni”, păstrându-și meseria inițială. Petru dispune în continuare de profesionalismul necesar, dar are deja ceva în plus, care dă sens în continuare vieții și muncii sale. Este un profesionist, entuziasmat.

În această privință îi putem urma exemplul: viața și munca trăită în relație cu Maestrul, capătă altă valoare!

O săptămână binecuvântată!

Balázs Sajgó