Gândul săptămânii – Duminica a 8-a

Isus este foarte aproape de mine, nu mă conduce de la distanță. Îmi vorbește în variate moduri, și în liniștea lui pot înțelege cel mai bine încotro să merg mai departe.

Când îmi este greu să mă orientez printre oameni (lideri), să caut tot timpul mesajul Maestrului din Evanghelie: din prisosul inimii grăiește gura, omul se cunoaște după roadele lui (cf. Lk 6,39-45). Aceste gânduri și alte afirmații asemănătoare mă voi ajuta tot timpul să mă orientez printre așa-zișii profeți autonominalizați.

Cine presează ceva prea mult timp, probabil nu doar pe alții dorește să-i convingă, ci și pe sine însuși. Își ascunde propria nesiguranță spunând altora ceea, ce în cele mai multe cazuri nici măcar el nu face. Orbul conduce pe orb.

Omul se cunoaște după roadele lui. Și liderul. Și creștinul. Omul creștin este calm, liniștit și totodată hotărât. Nu trebuie să fie agresiv, pentru că Spiritul Sfânt îi autentifică cuvintele, faptele și atitudinea lui.

Ce îi caracterizează pe liderii mei? Ai cui lider sunt eu?

O săptămână binecuvântată!

Balázs Sajgó