Gândul săptămânii, prima săptămână din Advent

„Când vor începe să se întâmple aceste lucruri, să vă uitaţi în sus şi să vă ridicaţi capetele, pentru că izbăvirea voastră se apropie.” (Luca 21, 28)

În situații dificile frumoasa analogie a părintelui Padre Pio ne poate fi de ajutor. El spune, că: „Această lume este ca un copilaș, care stă la picioarele mamei sale, care coase. Copilașul din când în când, își ridică privrea spre munca mamei sale. Dedesubt, el nu vede, decât o încâlceală de linii ciudate și nu poate înțelege sensul muncii mamei sale, așa că, își exprimă nemulțumirea. Mama se apleacă, apoi arată copilului culoarea lucrării sale de cusut. Iar copilul este uimit de frumusețea lucrării și înțelege, că culoarea de pe cealaltă parte a firului lucrării este minunată și că aceasta îi dă semnificația.”

Singura atitudine corectă în orice situație dificilă este, să te oprești și să privești în sus. Să ne ridicăm deasupra situației, pe care nu o putem vedea. Dacă vrem să ieșim din ceață, trebuie să ne ridicăm la înălțime și totul va arăta altfel. Poți vedea soarele de pe fiecare acoperiș.

Contradicțiile te trag în jos în loc să te ridice. Contactul constant cu Dumnezeu nu face, decât să ne ajute să ne ridicăm capul și să ne ridicăm deasupra ceții. Dacă îmi ridic ochii și inima cu o dorință sinceră, El se va apleca și ne va arăta ceva din El însuși, care ne va ajuta să ne ridicăm. El mă ridică.

Să ridicăm ochii și inima pentru a cere răspuns de sus și niciodată de din afară. De acolo nu primesc niciodată un răspuns sigur. Dacă cer de sus, înțeleg înăuntru.

Această înțelegere o pot cere pentru mine, o pot dori pentru alții. Este cel mai bun!

O săptămână binecuvântată!

Balázs Sajgó