Gândul săptămânii, prima săptămână de Paște

„Gândiţi-vă la lucrurile de sus, nu la cele de pe pământ.” – Col 3,2

Odată ce cineva caută un apartament, vede termeni foarte favorabili în anunțul clasificat. Parametrii, prețul și condițiile sunt favorabile. De asemenea, merge și se uită prin casă, și într-adevăr, totul este așa cum a fost menționat în anunț. A fost încântat pentru că nici nu credea că poate cumpăra această proprietate minunată atât de ieftin. A mai rămas un lucru pe care nu l-a văzut, deoarece în anunț era menționat că proprietatea are și o grădină imensă. El spune că se uită și la această grădină imensă. Proprietarul îl conduce pe potențialul cumpărător spre ușa din spate, deschide, și parcela este atât de mică, încât pe măsură ce ies din ușă, gardul este aproape acolo. Cumpărătorul este foarte revoltat: domnule, cum ați avut curajul să scrieți că și un teren imens aparține acestei proprietăți? Cum puteți să mințiți atât de mult?

La aceasta vânzătorul dă următorul răspuns: Nu am mințit, am spus exact așa cum este! Această grădină este cu adevărat imensă – spre sus. Dacă ne trăim viața pământească nu numai cu o privire descendentă, orientată spre pământ, ci și în sus, Cerul, Marea oportunitate, este dezvăluită!

Pentru a practica acest lucru, vizitați cât mai multe morminte sfinte în timpul Paștelui. Cu înfruntarea mormântul sfânt ne ajută să învățăm să privim spre sus. „Terenurile” noastre în care trăim sunt importante, dar dacă le privim de sus, ele vor fi cu adevărat valoroase, întrucât nu ne trăim viața pământească cu atașament îngust, ci pe măsură ce ne ridicăm deasupra lucrurilor noastre, care sunt importante, extindeți și deschideți spre SUS.

Privirea la mormântul sfânt ne ajută, de asemenea, să vă amintim de micul teren unde corpul nostru ajunge, dar de acolo drumul duce deja SUS. Să ne uităm la mormântul sfânt, la acest teren mic, pentru a-i vedea golul și să nu căutăm mai departe acolo. „Gândiţi-vă la lucrurile de sus, nu la cele de pe pământ” –  Hristos a înviat și ne îndreaptă atenția în sus. Să trăim aici joi așa, întrucât să-l vedem pe El – Înăuntru și Sus. Și afară. Pretutindeni. Aceasta este viziunea credinței Paștelui! Îmi doresc nașterea și aprinderea acestei viziune pentru noi toți!