Gândul săptămânii, Rusalii

Fotografie: Sárkány Noémi

Cineva a auzit o bătaie puternică la fereastră. S-a apropiat și a văzut un fluture disperat care zbura spre interior, fugind de vrabia de afară. Vrăbiuța a crezut că poate prinde fluturele, dar nu a avut nicio șansă! Iar fluturele era în frică, paralizat de frică!

De Paști, apostolii s-au ascuns și s-au temut, până când Hristos cel Înviat a apărut și a suflat Duhul Sfânt asupra lor. Apoi, puterea Duhului Sfânt i-a schimbat complet. Nu au înțeles, dar au simțit că erau paralizați, și dintr-o dată erau eliberați. Ei nu erau în elementul lor din cauza fricii. Acum ei sunt eliberați, bucuroși, VIUZI, proclamând Vestea Bună. Ei încă văd pericolul, așa cum au făcut-o și înainte, dar acum sunt purtați de Spiritul Curajului în loc de frică. Ei se depășesc pe ei înșiși, nu prin propriile forțe, ci prin conectarea la „Curentul”, cu care merg mai departe împreună – ÎN COMUNITATE!

După cum spune teologul francez André Manaranche: „Credinciosul creștin este un om care se întinde întotdeauna mai departe decât îi ajunge pătura”.

Creștinismul este o chemare neîncetată la depășirea de sine, la o creștere nesfârșită. Iar acest lucru este posibil în mod autentic doar prin cooperarea cu Duhul Sfânt! Este un risc, dar altfel nu există niciun progres!

Am curajul de a-mi asuma riscul de a merge înainte, de a crește, de a mă depăși? Sau sunt blocat în obiceiurile mele?

Vă doresc sărbători de Rusalii fericite!
Sajgó Balázs
director spiritual