Gândul săptămânii – Săptămâna 11 a anului

”Secerişul este mare…” (Matei 9,37)

Multe dimineți încep gândindu-te: „Am atâtea de făcut astăzi încât este imposibil de a face totul într-o singură zi”?

Care este prima ta reacție? Să te avânți sau să îți lași timp pentru a vedea în ansamblu, și să ceri ajutorul lui Dumnezeu pentru a avea putere și ajutor? Cineva s-a exprimat frumos: „întotdeauna rugăciunea să fie prima ta reacție și nu ultima ta șansă”! Deoarece rugăciunea este o „cerere de forță” și (de asemenea) o cerere de ajutor.

Te plângi deseori și în timpul zilei cât de mult ai de lucru? Chiar dacă te plângi, n-o să ai mai puțină treabă, dar dacă ți-ai vărsa sufletul în fiecare dimineată în fața lui Dumnezeu, este destul de sigur că va fi mai ușor să-ți trăiești ziua îngreunată. (Cunosc oameni care se plâng de volumul muncii lor, dar totuși au timp să stea prelungit la discuție cu toată lumea…)

Din experiență știu că în diminețile în care îmi las mai mult timp ca Dumnezeu să vorbească în tăcerea mea, progresez mereu. De aceea, Isus spune că, deși sunt multe de cules, „Rugaţi-l deci pe Domnul secerişului să trimită lucrători la secerişul lui!”. (Matei 9,38)

Toată lumea are partea lui în muncă pe care trebuie să-l facă singur, și treaba celuilalt nu trebuie făcut. Adesea provoacă supraîncărcare atunci când ne depășim limitele. Trebuie să mergem până la limită, dar trebuie să conștientizăm că nici asta nu facem singur, deoarece „Domnul secerișului” este cu noi. Fără El mă voi arde și mă voi epuiza. Cu El mă umplu și fac și imposibilul. Lui Dumnezeu nimic nu-i imposibil. (cf. Luca 1,37)

Săptămâna viitoare și în fiecare zi, am o altă oportunitate de a-mi schimba „modul de lucru”.
1. Am o „întrevedere de lucru” în fiecare dimineață și cer ajutor.
2. Îmi urmăresc propriile idei și mă avânt în treburile zilei.

Cooperarea dă rod. Separat, pe termen lung, voi simți pierderea!

Spor la lucru!
Sajgó Balázs, director spiritual