Gândul Săptămânii, săptămâna 32

Mat 25, 1-13

La sfârșitul lunii septembrie 2018, am fost la Berlin la o conferință cu unul dintre colegii mei. În drum spre acolo, a trebuit să schimbăm avionul o dată, dar noi am schimbat de două ori, deoarece la prima schimbare nu am acordat suficientă atenție numărului de zbor al avionului: am greșit un număr și avionul a decolat. A fost un sentiment interesant …

În drum spre casă am fost atenți, nu am încurcat nimic, dar unul dintre zboruri a fost anulat. A trebuit neapărat să mă întorc la Cluj-Napoca până pe 29, apoi în ultimul moment am reușit să urcăm pe un alt zbor, cu care în cele din urmă am ajuns acasă. Am experimentat Providența în acest moment (de asemenea).

Nu retrăiesc această experiență din cauza greutăților drumului, ci din cauza celor trei lecții care provin din ea:

1. ATENȚIE. Când nu sunt suficient de atent și nu sunt suficient de vigilent, pot greși cu ușurință. Nu există om fără greșeli. Și cât de bine este să știm că în viețile noastre pământești există loc pentru corecțiuni… Dumnezeu ne-o oferă. Cu toate acestea, acest lucru nu ar trebui să mă scutească de responsabilitatea mea de a nu rămâne atent.
  2. A FI GATA. Femeile nemăritate din pildă au adormit, dar când a venit mirele, cei deștepți erau gata. Deci, chiar dacă îmi pierd atenția uneori, disponibilitatea „mă salvează” pentru o nouă oportunitate (chiar și pentru ultima oportunitate!). De aici vine a treia și cea mai importantă lecție:
  3. SPIRITUALITATEA IUBIRII. Nu este suficient să trăiești treaz, disponibil dacă nu există o spiritualitate în spate, o dragoste pentru Dumnezeu și semeni. Femeile nemăritate erau disponibile pentru că iubeau – și de aceea au și așteptat! – mirele. Nu l-au așteptat cu frică, ci cu dragoste!

Atenție, disponibilitate și spiritualitatea iubirii. Sunt componente esențiale ale vieții noastre care se construiesc una pe cealaltă.

Săptămână binecuvântată!
Sajgó Balázs