Gândul săptămânii, săptămâna a 5-a a Paștelui

“Eu sunt viţa, voi sunteţi mlădiţele. Cel care rămâne în mine şi eu în el, acela aduce rod mult, pentru că fără mine nu puteţi face nimic.“ Ioan 15,5

Am citit că odată Maica Tereza a cerut o audiență Papei Ioan Paul al II-lea pentru a discuta despre o problemă caritabilă importantă. În drum spre Vatican, Maica Tereza a văzut pe stradă o persoană grav bolnavă, întinsă pe jos. S-a dus la bolnav, l-a luat de mână, i-a șters fața și s-a rugat alături de el mult timp. Surorile care o însoțeau pe Maica Tereza au devenit puțin nervoase și au avertizat-o că va întârzia la întâlnirea cu papa. Maica Tereza le-a dat surorilor următorul răspuns: ‘Mergeți voi în locul meu și discutați problema. Spuneți-i papei să nu se supere, dar eu sunt cu Hristos.’

Isus se numește viță, iar pe discipolii săi mlădițe, ceea ce exprimă unitatea dintre Isus și cei ce Îl urmează. Mlădița se dezvoltă și rodește doar atunci când rămâne pe viță.

Vița nu este vizibilă pentru că este în pământ, mlădițele însă sunt vizibile pentru că sunt deasupra solului. Acest lucru poate da imaginea înșelătoare că nu există viță, ci doar mlădițe. Pe Isus nu-L întâlnim pe stradă, El se manifestă în viața celor care Îl urmează.

Cel ce trăiește în Hristos, în viața aceluia se manifestă Hristos. Cel ce nu trăiește în Hristos, în viața aceluia se simte absența lui Hristos. Roadele vorbesc …

Eu în cine trăiesc?

O săptămână binecuvântată!