Gândul săptămânii, săptămâna a 11-a

„ Și spunea: Așa este împărăția lui Dumnezeu: ca un om care aruncă sămânța în pământ și fie că doarme, fie că se scoală, noaptea și ziua, sămânța răsare și crește, nici el nu știe cum… ” (Marcu 4,26-27)

Când uneori simt tristețe pentru oamenii despre care credeam că s-au îndepărtat de Dumnezeu, îmi aduc aminte de acei oameni despre care  presupusesem acest lucru anterior, însă la o conversație bună cu acești oameni mi-am dat seama cât de mult am greșit…Sunt mult mai aproape de Dumnezeu decât credeam…

Da, sămânța divină este prezentă în noi toți, și crește în mod ascuns, invizibil. Dumnezeu crește sămânța în sufletul fiecărei persoane care colaborează cu El în tăcere. Căci, creșterea adevărată nu face zgomot, ci se realizează în liniște. Activitățile comunitare, instruirile, evenimentele ne pot ajuta într-o oarecare măsură, însă esența stă în relația dintre Semănătorul divin și mine. Această relație este construită și înfrumusețată în Liniște. Afară lumea este agitată, uneori sunt furtuni și ploi, alteori soarele bate prea tare – dar înăuntru! – în adâncul nostru crește și se maturizează Relația.

Săptămâna ce urmează să fiu atent la această sămânță care trăiește și crește în mine, semănat de Dumnezeu în mine. Să las loc acestei Liniști în fiecare zi, și dintr-o dată o să aud cum tăcerea vorbește mai departe, și simt cum sufletul meu se extinde – în Sus!

Dacă în această grabă nu sunt atent în mod regulat la acest lucru – voi pierde totul…

O săptămână binecuvântată!
Sajgó Balázs
Director spiritual