Gândul săptămânii – Săptămâna a 12-lea a anului

Odată regele a pornit la plimbare în grădina sa. Îl aștepta o priveliște deprimantă: flori ofilite, arbuști și copaci uscați, totul putrezea.
Nu a înțeles ce se întâmplă, așa că mai întâi a întrebat stejarul. Stejarul și-a cerut scuze: – Sunt uscat pentru că nu pot crește la fel de înalt ca bradul.
Apoi s-a întors către brad care s-a apărat astfel: – Putrezesc pentru că nu voi produce niciodată struguri ca o viță de vie.
Regele s-a apropiat apoi de vița de vie care i-a răspuns: – Am ofilit pentru că nu pot înflori niciodată ca un stuf de trandafir.
A găsit numai o singură plantă plină de viață, înflorită: pansea.
Pansea i-a zis: – Când m-ai plantat, ai dorit o pansea. Dacă ai fi vrut stejar, ai fi plantat stejar. Dacă struguri, atunci viță de vie. Dacă vrei trandafir, atunci plantezi trandafiri. M-am gândit că nu pot fi altfel decât cum sunt, așa că voi fi cel mai bun din ceea ce sunt.

Motivul pentru care majoritatea oamenilor sunt nemulțumiți este acela, că nu își trăiesc propria viață. Ei nu caută voia lui Dumnezeu, ci doresc să răspundă așteptărilor oamenilor! Acest lucru face ca persoana să fie nefericită: îi este frică de oameni și, prin urmare, nu trăiește o viață conștientă.

Viața conștientă constă în privirea continuă, cercetarea a ceea ce vrea Dumnezeu de la mine. Ascult cuvântul Lui în tăcere și caut în Scripturi. Dacă fac asta în mod persistent, El mă va găsi pe mine…

„Nu vă temeți de ei” (Mt 10:26), îmi spune astăzi Isus. Când îl voi lăsa pe Dumnezeu să mă găsească, voi trăi din ce în ce mai mult propria mea viață, și nu a altora. Nu pot trăi cu adevărat decât cu El …

Săptămâna acesta pot începe din nou să practic viața conștientă!

O săptămână binecuvântată!
Sajgó Balázs, director spiritual