Gândul săptămânii, săptămâna a 13-a

Poate mulți dintre noi cunoaștem povestea funambulului. Când oamenii se adună să vizioneze spectacolul lui artistic, el își întinde frânghia peste marea prăpastie și îi întreabă pe cei prezenți: – Credeți că voi împinge o roabă peste prăpastie? Oamenii răspund clar: – Sigur, credem, doar tu ești funambulul. – Bine, răspunde el, dar acum am o rugăminte: unul dintre voi să se așeze în roabă înainte să trecem peste prăpastie. Tăcerea este imensă, nu apare nimeni. Apoi, în sfârșit, apare un copil mic și urcă în roabă. După ce funambulul împinge roaba peste prăpastie, spectatorii îi întreabă pe copil: – Nu ți-a fost frică? – Cum să nu,  a răspuns, doar că funambulul este tatăl meu.

Aceasta este adevărata credință. Și copilul mic este speriat, dar știe că tatăl său este funambulul și nu își poate dori răul, nici peste prăpastie. În povestea de evanghelie, o femeie bolnavă de doisprezece ani se apropie de Isus și Îi atinge haina. Isus simte atingerea, deoarece puterea iese din el. Când femeia Îl atinge pe Isus, ea este vindecată. Dar devine o persoană completă și complet sănătoasă atunci când o acceptă în mod public. Pentru că își depășește temerile. Frica ne poate împiedica să fim oameni sănătoși. Am curajul să mă apropii destul de mult de Isus și să-L ating?

Pot cere credință sau întărire în viața mea pentru a deveni o persoană sănătoasă și întreagă.

O săptămână binecuvântată!

Sajgó Balázs